Vladimir Cuparafoto STARSPORT

Naše najbolje rukometaše očekuje dvomeč sa kolegama iz Slovenije.

U okviru EHF nedelje, rukometaše Srbije očekuje dvomeč sa reprezentacijom Slovenije.

Biće to odlične provere za pulene Tonija Đerone, s obzirom na to da su rukometaši Slovenije jedni od najboljih na Starom kontinentu.

– Predugačak je ovo period da nisam bio sa reprezentacijom i mislim da će nam trebati nekoliko dana da se opet uklopimo, ali presrećan sam što je porodica ponovo na okupu. Kada se nosi dres Srbije svaka utakmica je prilika za dokazivanje i borbu za nešto više i tu nema mesta kalkulacijama. Pobeda je uvek i u svemu primarni cilj – razmišljanja je Vladimir Cupara, golman reprezentacije Srbije.

Srbiji će mečevi sa Slovenijom da posluže kao dobra provera za EP, koje će biti odigrano od 10. do 28. januara naredne godine u Nemačkoj. Srbija se nalazi u grupi C sa selekcijama Islanda, Mađarske i Crne Gore.

– Daleko je EP, za sada ne razmišljamo o tome. Imamo dobru grupu, međutim kada god razmišljam o tome, imam specifičan osećaj. Sada u ovom trenutku, u ovom stanju možemo da budemo prvi u grupi, ali možemo da budemo i poslednji. Situacija je ujednačena, sve su to vrhunske ekipe, ali je i Srbija – uveren je iskusni golman, tokom razgovora za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Naši najbolji rukometaši treniraće u Staroj Pazovi do petka, a potom će otputovati u Sloveniju.

– Jako mi je drago što sam ponovo na okupu sa ovom grupom ljudi da istaknem pre svega, posebno jer je prošlo skoro šest meseci. Zdrav sam! To je i meni i svim igračima najbitnije. Radujemo se ovom okupljanju, gladni smo novih izazova. Poznavajući sistem selektora Tonija Đerone svaka utakmica služi za što bolju pripremu i ne smemo da izađemo na dvoboj Sloveniji bez takvog pristupa. Ove dve utakmice su fantastična stvar, u pravom trenutku da vidimo gde smo, da stručni štab oceni na kom smo nivou i na čemu treba da se radi do Nemačke – naglasio je Predrag Vejin, desni bek u reprezentaciji Srbije.

Srbija i Slovenija će prvi meč odigrati četvrtog novembra u Černomelju, a dan kasnije dve selekcije će se sastati u Kočevju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari