Nezadrživa "velika trojka" i Leonard 1Foto: FoNet/AP

Klivlend i San Antonio na pravi način iskoristili su prednost domaćeg terena i poveli su u seriji sa 2:0 protiv Indijane odnosno Memfisa.

Za razliku od prvog susreta, drame nije bilo u drugoj utakmici između Kavsa i Pejsersa, koju je prošlogodišnji šampion prelomio u trećoj četvrtini uprkos naporu Pola Džordža da donese Indijani izjednačenje. Istovremeno, Sparsi su nastavili da pokazuju klasu više u odnosu na Grizlise, predvođeni Kavaiem Leonardom za koje rival ponovo nije imao rešenje.

Iako je Indijana bolje otvorila meč, Kavsi su na krilima raspoložene „Velike trojke“ stekli 19 poena prednosti u trećoj deonici. Kajri Irving, Kevin Lav, Lebron DŽejms zajedno su postigli 89 koševa, među njima najefikasniji je bio „Uncle Drew“ sa 37 poena. Na drugoj strani, Pol DŽordž ponovo je predvodio Indijanu sa 32 poena, od čega je 14 ubacio u poslednjoj deonici, uključujući i trojku na 100 sekundi pre kraja koja je smanjila razliku na četiri poena nakon čega ipak nije usledio preokret.

– Nalazimo se na prekretnici, veoma smo blizu onoga što možemo da postanemo. Igramo dosta dobro. U prve dve četvrtine smo napravili prednost, ali prvo poluvreme nismo završili kako smo želeli. Imamo priliku da postignemo nešto što smo svi čekala cele sezone a to je da odigramo dobro od početka do kraja. Mislim da smo nadomak toga – kazao je Lebron DŽejms.

Na drugoj strani Pol DŽordž ponovo se obrušio na svoje saigrače. Posle kritike koji je nakon prve utakmice uputio Majlsu zato što mu nije vratio loptu za poslednji šut, ovoga puta ne meti je bio Lansa Stefenson zbog nervoze na parketu tokom treće četvrtine kada je napravio tri faula nad Kevinom Lavom.

– Mora da nauči da se kontroliše…. Svi znamo da je Lens emotivan…. Ali mora da nauči da kanališe emocije i usmeri ih ka igri i tome da čini sve što je potrebno da bismo dobili utakmicu – kazao je Džordž.

U utakmici između San Antonija i Memfisa, Kavaj Leonard je ponovo bio nezaustavljiv. Košarkaš Sparsa odigrao je jednu od najboljih utakmica karijere postigavši 37 poena, uz 11 skokova I dve asistencije, i postao prvi igrač San Antonija još od 1992. godine koji je u dve plej-of utakmice zaredom postigao više od 30 koševa.

– Ako sam svako veče udvojen, sve mi je prirodnije da idem na dribling. Postajem strpljiviji, pratim gde su ostali igrači, počinjem da nalazim način da prevarim odbranu…. Uvek je bolje kada uđete u utakmicu ne razmišljajući samo o sebi. Ako želite samo da poentirate svaki put kada imate loptu, počinjete da se nervirate. Ali ja sam timski igrač, i želim da i svi ostali igraju dobro – kazao je Leonard, koji je imao savršen učinak sa linije za slobodna bacanja – 19 od 19.

Pored Leonarda u timu San Antonija najbolji su bili Toni Parker sa 15 poena i Deni Grin sa 12 koševa. U redovima Grizlisa istakli su se Majk Konlio sa 24 poena i osam asistencija, dok je rezervista Zek Rendolf ubacio 18 poena i upisao deset uhvaćenih lopti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari