Crvena zvezda ove jeseni ne uspeva da uđe u seriju pobeda. Taman kada se pomisli da je na dobrom putu da to uradi, dogodi se novi remi. Od devet prvenstvenih mečeva koliko su do sada odigrali, crveno-beli su u čak pet podelili bodove. Skoro svaki nerešen ishod koji su uknjižili odvio se po istom scenariju – Zvezda povede, a onda 10 minuta pre kraja meča primi gol.

Crvena zvezda ove jeseni ne uspeva da uđe u seriju pobeda. Taman kada se pomisli da je na dobrom putu da to uradi, dogodi se novi remi. Od devet prvenstvenih mečeva koliko su do sada odigrali, crveno-beli su u čak pet podelili bodove. Skoro svaki nerešen ishod koji su uknjižili odvio se po istom scenariju – Zvezda povede, a onda 10 minuta pre kraja meča primi gol. Upravo na takav način izabranici Milorada Kosanovića remizirali su u nedelju protiv Napretka iz Kruševca, ekipe koja se bori za opstanak u superligaškom društvu.
– Istrčimo sjajno utakmicu po onakvom terenu, odigramo odlično prvo poluvreme, držimo protivnika, igramo sve vreme u njegovih 30 metara i na kraju podelimo bodove. Ova situacija me zamara, Napredak je došao da izgubi što jeftinije, a na kraju su odneli bod i svaka im čast na tome – priča šef struke crveno-belih Milorad Kosanović.
Zvezda hronično pada u finišu mečeva, uzrok ove „bolesti“ ne zna ni sam Kosanović.

Vladan Lukić ponovo na Marakani

Crvena zvezda će izgleda uz novog predsednika dobiti i novog sportskog direktora. Posle ostavke Dragana Stojkovića sa Marakane su poslali jasnu poruku da ostavka predsednika neće značiti i odlazak njegovih bliskih saradnika, međutim, poslednji navodi govore drugačije. Čovek koji se nezvanično spominje u ovom kontekstu je Vladan Lukić, bivši fudbaler Crvene zvezde, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije. Navodno već su počeli pregovori oko njegovog aktivnog uključivanja u rad kluba. Trebalo bi da dobije funkcionersku ulogu, najverovatnije bi to bilo mesto sportskog direktora, gde bi u tom slučaju nasledio Stevana Stojanovića. Vladan Lukić poslednjih pet godina je čovek za sve u FK Sopot, koji je od njegovog dolaska, iz opštinske lige postao dominantan klub u Srpskoj ligi.

– U ovom momentu nemam odgovor, jer nam se ova situacija često ponovljala. Nije problem neozbiljnost igrača, forma ili pad koncentracije. Ovo je nešto neverovatno. Ne znam zašto smo primili gol, u stvari znam, ali mi je ipak nemoguće i neshvatljivo – kaže Kosanović.
Trenera Crvene zvezde frustrira činjenica da njegova ekipa ne greši puno, a kad pogreši pod obavezno primi gol.
– Nijedna ekipa ne može bez greške da odigra 90 minuta. Meni je neshvatljivo što se svaka naša eventulana greška završi pogotkom rivala. Sa druge strane, mi, da bismo postigli gol, uradimo toliko toga, radimo više nego cela liga zajedno i na kraju ostanemo bez rezultata. O tome razmišljam svaki dan. Protiv Napretka Anđelković nije uradio šta je trebalo, svaki put neka nova situacija i lopta u našoj mreži. Treba dobro da razmislimo kako da izađemo iz ovog problema – objašnjava Kosanović.
Od početka sezone crveno-beli u prvenstvenoj trci zaostaju za Partizanom, a sada posle Naparetka bodovna razlika se, ponovo, osetno povećala.
– Daleko je kraj prvenstva. Činjenica je da ćemo ispasti iz trke ako nastavimo ovako. Puno pobeda smo ispustili, mnogo bodova smo izgubili u malo utakmica – napominje Kosanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari