Nije vreme za kalkulisanje 1Foto: STARSPORT A /Arhiva)

Oproštaj od Evrope neće po rečima trenera Partizana Aleksandra Stanojevića uticati na njegovu ekipu koja želi da osvoji sva tri boda u meču devetog kola Superlige Srbije protiv OFK Bačke (18.00).

– I da nismo ispali iz Evrope, moramo da imamo fokus na domaće prvenstvo, jer je to naša baza. Za mene je ono prioritetno takmičenje. Neću kalkulisati, nisam čak ni stigao da upoznam sve igrače, nismo imali dovoljno treninga, tako da će igrati najbolji, najzdraviji, najspremniji. Nemamo taj luksuz da na „minus šest“ možemo da eksperimentišemo. Biće drugi period kada ćemo dati šansi ostalim igračima – rekao je Stanojević.

Strateg Partizana za OFK Bačku kaže da je tim koji „igra discplinovano sa dva napadača“. Dileme oko tima odnose se mu se na Sadika (nije 100 odsto spreman), Uroševića (ne oseća se najbolje) i Stevanovića (vuče povredu duže vreme), dok će Lutovac i Vitas sigurno biti spremni. Nije saglasan sa konstatacijom novinara da crno-belima nedostaje pojačanje u sredini, što se videlo protiv Šarlroa, ali tvrdi da neće, ako mu se ukaže, propustiti priliku da dovede nove igrače.

Filip Stevanović je prethodnih dana postao punoletan, a Stanojević je priznao da nije siguran koliko će još moći da računa na talentovanog igrača za koga klub već ima gomilu inostranih ponuda.

– Voleo bih da Filip ostane ovde do 23. rođendana, jer mu je rano da ide. Ali, takva je situacija da teško da će dočekati ovde i sledeći rođendan – zaključio je Stanojević.

Sadiku pala cena

Iako su iz Humske tvrdili da neće prihvatiti ponudu manju od 15 miliona evra za Umara Sadika, crno-beli su prema nezvaničnim informacijama spremni da ga puste u Klub Briž za dvostruko manji iznos. Belgijski klub je navodno Partizanu ponudio 7,5 miliona evra za nigerijskog napadača, a jedina dilema odnosi se na dinamiku isplate. Dok iz Partizana traže da celokupnu sumu dobiju odmah, u Klub Brižu očekuju da će se dogovoriti o dvogodišnjoj isplati u ratama, uz procenat od narednog transfera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari