Niko nije želeo Srbiju za rivala 1Jane Anderson. Foto: EPA-EFE/ANDERS WIKLUND

Selektor Švedske Jane Anderson, i trener Norveške Stale Solbaken nisu bili zadovoljni ishodom žreba za grupnu fazu Lige nacija u fudbalu. Te dve reprezentacije igraće u Grupi B, u kojoj se nalaze i Srbija i Slovenija.

Jane Anderson smatra da je grupa u kojoj se našla i Švedska najteža u B diviziji.

„Mislim da sam najveći maler na svetu kada su žrebovi u pitanju. Ponovo sam dobio najgoru moguću grupu. Norvešku dobro poznajemo, Srbija je jaka fudbalska nacija, Sloveniju možda najmanje poznajemo, ali biće i to teške utakmice“, izjavio je selektor Šveđana.

Stale Solbaken je rekao da se pre žreba nadao da će Norveška izbeći Švedsku i Srbiju.

„Gledajući samo kvalitet, dobili smo dva protivnika koja nikako nisam želeo: Srbiju i Švedsku. Oni su daleko najteži mogući rivali koje smo mogli da izvučemo. Ali, jedva čekamo mečeve, jer ćemo imati priliku da se sretnemo sa Ibrahimovićem na njegovom kraju sa reprezentacijom, a imaćemo i priliku da se revanširamo Srbiji za poraz u baražu za Evropsko prvenstvo“, izjavio je Solbaken.

Niko nije želeo Srbiju za rivala 2
Stale Solbaken, Foto: EPA-EFE/Ali Zare

Selektor Norveške je dodao da je Srbija postala kvalitetniji tim od kad je na njenoj klupi Dragan Stojković.

„Oni su se još popravili u odnosu na naš poslednji susret. Ostvarili su veliki napredak pod selektorom Stojkovićem i nedavno su pobedili Portugaliju“, smatra Solbaken.

Mečevi Lige nacija igraće se od 2. juna do 27. septembra, najbolji iz sve četiri grupe će izboriti promociju u Ligu A, dok će četiri poslednja plasirana ispasti u Ligu C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari