Stojković: Dobro zagrevanje za Mondijal 1 EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije analizira protivnike u novoj sezoni Lige nacija.

Pre nego što krajem godine odu u Katar i igraju na Svetskom prvenstvu, najbolje fudbalere Srbije, od 2. juna do 27. septembra, čekaju dueli sa Švedskom, Norveškom i Slovenijom u Ligi nacija, B kategorije.

„Veoma teška grupa. Možda i najteža u Ligi B. Prioritet nam je prvo mesto i borićemo se da budemo najbolji. Neće biti lako, ali verujem da možemo stići do tog cilja. Respektujemo sve protivnike, poštujemo njihov kvalitet, ali najviše poštujemo sebe. U svakom slučaju dobro zagrevanje za Mundijal. Biće to kvalitetne provere i predstojeći ciklus u Ligi nacija je samo još jedan u nizu izazova koji nas očekuje“, tako je današmnji žreb doživeo selektor Dragan Stojković, pod čijom komandom su se „orlovi“ direktno plasirali na prvi zimski Mondijal u istoriji.

Kapiten Dušan Tadić razmišlja na isti način.

„Bez sumnje, radi se o kvalitetnim rivalima. Siguran sam da nas očekuju jaki mečevi koji će u dobroj meri predstavljati i odličnu pripremu i proveru za Svetsko prvenstvo. Što se tiče mogućeg plasmana, poštovanje i respekt prema svima, ali naši ciljevi su jasni: želimo prvo mesto i promociju u Ligu A. Mnogo toga će zavisiti od junskih utakmica, kada ćemo u relativno kratkom periodu odigrati čak četiri utakmice. Ali, kako sam već rekao, bez dileme, Srbija ide na prvo mesto“, tvrdi vođa srpskog tima i Ajaksa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari