Niko za Srbiju nikad nije igrao sa većom željom od Novaka Đokovića 1foto EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Kad je motivisan, fizički i mentalno pripremljen, Novak Đoković rado nastupa za Dejvis kup reprezentaciju Srbije.

Teniseri Srbije nalaze se u Malagi u kojoj se održava završnica Dejvis kupa.

U četvrtfinalu nadigrana je Velika Britanija, a Miomir Kecmanović i Novak Đoković obradovali su svoje zemljake.

Kecmanović je zaslužio velike pohvale zbog načina na koji je eliminisao Drejpera, ali je Đoković ponovo učinio ponosnim svakog ko poštuje ono što je dostigao u tenisu.

Njegova odanost reprezentativnom dresu trebalo bi da bude primer svim mladim sportistima.

Samo dva dana nakon što je osvojio Završni masters u Torinu i time kompletirao fenomenalnu sezonu u kojoj se domogao tri gren slem trofeja, popularni Nole je spakovao torbe i krenuo put Španije kako bi se priključio saigračima u reprezentaciji Srbije.

Po dolasku u Malagu, ni u jednom trenutku nije želeo da govori o umoru, fizičkom i mentalnom zamoru, niti da sebe ističe u prvi plan.

Sav fokus bio je na reprezentativnom cilju i zadovoljstvu što je sa svojim drugarima u reprezentaciji.

Ipak, nakon što je pobedio Kamerona Norija i time trasirao Srbiju u polufinale Dejvis kupa, Đoković je dospeo u epicentar teniske pažnje zbog impresivne serije u opremi Srbije.

Naime, pobeda nad Britancem bila je njegova 21. u dresu Srbije i čak 12. godina kako nije izgubio nijedan meč nastupajući za svoju zemlju.

– Novak je jednostavno impresivan. To što radi za reprezentaciju je istorijski podvig. Niko nije igrao nikada sa tolikom željom i nije ostvario ovoliki broj pobeda – naglasio je Viktor Troicki, selektor reprezentacije Srbije na čijem je postavljenju insistirao i sam Đoković.

Ne samo što impresionira igrom, Đoković se ponašanjem u taboru reprezentacije ni po čemu ne ističe.

Uvek je na raspolaganju saigračima, spreman da sa njima sparinguje, podeli savete, instrukcije kako u vezi sa samom igrom, tajnama tenisa, tako i kada je psihička priprema u pitanju, odnosno način ishrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari