"U svakodnevnoj smo komunikaciji sa Jakšićem": Selektor vaterpolo reprezentacije Stevanović o odsustvu kapitena zbog suspenzije 1Foto: Z. S. M.

 

Nemam nikakav komentar na pisanje medija o tome što igrači Nikola Jakšić i Dušan Mandić zbog odluke kluba ne treniraju. Mi se bavimo samo sobom i gledamo da zadržimo fokus na treninzima, pripremama, utakmicama i takmičenjima koji pred nama predstoje, rekao je Uroš Stevanović, selektor vaterpolo reprezentacije na današnjoj konferenciji za štampu održanoj povodom završetka priprema nacionalnog tima u Kragujevcu.

On je dodao da je u kontaku sa Jakšićem kao da je bio na vezi i sve vreme sa Mandićem dok je imao suspenziju od stane kluba Novi Beograd.

– Imamo problem sa kapitenom reprezentacije Nikolom Jakšićem, jer svi dobro znate u kakvoj situaciji se nalazi. U svakodnevnom kontaku sam njim i ja i igrači. Sigurno mu nije lako. Imamo razumevanja za njega i nadamo se da će on sve to prebroditi. On ima motiva, a nadamo se da će moći da da svoj maksimum, jer sa njegovim maksimumom, mi kao tim mnogo drugačije izgledamo, naglasio je Stevanović, dodavši „koga nema, bez njega se mora i može. Okrećemo se stvarima koje su ispred nas“.

Na pitanje novinara koliko ekipu pogađaju dešavanja vezana za Mandića i Jakšića, i da li je uspeo da „izoluje” ekipu od komentara koji mogu da poremete atmosfere u timu Stevanović je odgovorio:

– U današnje vreme društvenih mreža i interneta jako je teško izolovati ekipu. Jednostavno, to je nemoguće. Trudim se da igrači ne čitaju, ne tekstove sportskih novinara, već komenatre koji izlaze posle njih, iskren je bio selektor pred novinarima.

Selektor je istakao da sledi ono najbitnije, utakmice, turniri…

– Krećemo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, Svetski kup i ono što je najvažnije Svetsko prvenstvo u Japanu. Nama je svaka utakmica bitna i tri meča na kvalifikacijama moramo da iskoristimo na najbolji način, kao i kroz Svetski kup da što više podignemo formu za Svetsko prvenstvo, zaključio je on.

O trenutnim dometima reprezentacije, realnim ili ne, nije želeo da prognozira

– Videćemo šta je realno. Idemo iz treninga u trening, utakmice u utakmicu, turnira u turnir. Ambicije su nam kao uvek najveće a, šta je realno videćemo na kraju. Rezultat i semafor nikada ne lažu, smatra Uroš Stevanović, podsetivši da od početka svog selektorskog mandata nikada nije imao kompletnu ekipu koju je želeo na pripremama.

"U svakodnevnoj smo komunikaciji sa Jakšićem": Selektor vaterpolo reprezentacije Stevanović o odsustvu kapitena zbog suspenzije 2
Koga nema bez njega se mora i može – selektor Uroš Stevanović Foto: Z. S. M.

Pre konferencije za medije na bazenu u Kragujevcu održan je trening reprezentacije otvoren za javnost i medije.

Selektor Uroš Stevanović je danas objavio i spisak igrača seniorske reprezentacije koji će učestvovati ovog leta na tri takmičenja.

Na spisku su: Branislav Mitrović (Lil), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Radoslav Filipović (bez kluba), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Đorđe Lazić (Breša), Sava Ranđelović (Vašaš), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Radomir Drašović (Novi Beograd),Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Filip Janković (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda),Vasilije Martinović (Novi Beograd), Marko Dimitrijević (Partizan), Bogdan Gavrilović (Radnički), Marko Radović (Crvena zvezda).

U stručnom timu su: Uroš Stevanović (savezni selektor), Stefan Ćirić, Darko Bilić, Žarko Petrović, Miloš Nikolić (treneri), Dajana Zoretić (kondicioni trener), Vladimir Radović , Aleksa Nikolić (fizioterapeut), dr Ivan Marijanović i dr Rade Repac (doktori koji će se smenjivati).

Reprezentacija Srbije, putuje sutra, u četvrtak u Istanbul na kvalifikacioni turnir od 23. do 25. juna za odlazak na EP u Netanju.

Posle toga sledi završnica Svetskog kupa u Los Anđelesu i od 14. do 30. jula Svetsko prvenstvo u Fukuoki.

"U svakodnevnoj smo komunikaciji sa Jakšićem": Selektor vaterpolo reprezentacije Stevanović o odsustvu kapitena zbog suspenzije 3
Današnji trening reprezentacije otvoren za javnost i medije Foto: Z. S. M.

Da podsetimo kao što je Danas prošle nedelje pisao vaterpolo klub Novi Beograd, saopštio je da ne računa više na Nikolu Jakšića i da on više neće biti u ekipi.

Direktor kluba Slobodan Soro izjavio je da Jakšić, kapiten reprezentacije Srbije i jedan od najboljih vaterpolista na svetu, nije svojim partijama zadovoljio očekivanja i da će moći da napusti ukoliko neki drugi plati 150.000 evra kao obeštećenje.

U suprotnom, osvajač dve zlatne medalje na olimpijskim igrama, šampion sveta i dvostruki šampion Evrope naredne dve godine, do kad mu traje ugovor, neće igrati i trenirati.

Ono što se sada dešava Jakšiću, podsetio je Danas, pre nekoliko meseci dešavalo se i Dušanu Mandiću, koji je odlukom trenera Novog Beograda Živka Gocića takođe odstranjen iz tima, ali je on pre desetak dana uspeo da pređe u mađarski Ferencvaroš.

Ipak, zbog toga što nije trenirao od marta Mandić neće biti u sastavu reprezentacije za predstojeće Svetsko prvenstvo, Svetski kup i kvalifikacije za šampionat Evrope.

Danilo Ikodinović, bivši reprezentativac Srbije, izjavio je u razgovoru za Danas da slučajevi sa Mandićem i Jakšićem nanose veliku štetu ovoj dvojici igrača, ali i srpskom vaterpolu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari