Nikola Jokić dabl-dablom započeo predsezonu 1Foto: Beta/AP/David Zalubowski

Zapaženo veče srpskih košarkaša u mečevima predsezone u NBA ligi. Nikola Jokić je bio dominantan u okršaju između Golden Stejta i Denvera (118:116). Na parketu je proveo nešto manje 16 minuta, ali mu je to bilo dovoljno da ostvari dabl-dabl učinak od 17 poena i 10 skokova.

Jokić je protiv Voriorsa prvi put nastupio u dresu Nagetsa, s obzirom na to da je propustio uvodni predsezonski meč Denvera.

Golden Stejt je slavio u samom finišu, a ono što je interesantno bilo jeste da je Nemanja Bjelica imao dovoljno prostora (19 minuta) i stiće se utisak, poverenja od strane saigrača i trenera Stiva Kera. Dule je završio sa 13 poena, uz tri skoka i dve asistencije.

Jokić je gađao 3/4 za tri poena, odnosno 7/11 ukupno iz igre, a svom učinku pridodao je i dve asistencije. Pojednak broj poena kao i srpski centar imao je bek Voriorsa Džordan Pul.

Marjanović, očekivano, nije puno igrao protiv Jute (svega devet minuta) ali je i za tako kratak period uspeo da ubaci 14 poena.

U slavlju njegovog Dalasa (111:101) najefikasniji je bio Luka Dončić sa 19 poena, dok je sa druge strane Džared Batler bio najefikasniji igrač utakmice sa 22 poena.

Finiks je savladao Lejkerse na svom parketu (117:105), Detroit je bio bolji od San Antonija (115:105) na krilima Džeramija Granta, koji je postigao 19 poena. Bogdan Bogdanović je odmarao u porazu svoje Atlante od Klivlenda (96:99), dok je De Aron Foks sa 23 poena bio najzaslužniji za slavlje Sakramenta nad Los Anđeles Klipersima (113:98).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari