Nikola Jokić ubacio 18 poena iz slobodnih bacanja u pobedi Denvera nad Voriorsima, trener Golden Stejta izjavio da je to “odvratno” 1Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Košarkaši Denvera pobedili su Golden Stejt (120:114) u jednom od derbija Božnog programa NBA lige, a trener Voriorsa Stiv Ker bio je ljut zbog činjenice da je Nikola Jokić šutirao čak 18 slobodnih bacanja.

Srpski košarkaš utakmicu je završio sa 26 poena, uz šut 3/14 iz igre, ali je pogodio svih 18 penala i uprkos slabijoj partiji, bio je jedan od najzaslužnijih za trijumf svog tima.

– Nemam problem sa sudijama, širom lige imamo dobre sudije. Imam problem o tome kako isključujemo odbranu iz naše igre. To radimo. Učimo sudije i omogućavamo igračima do bez veze idu na liniju za slobodna bacanja. Da sam ja navijač, ja ne bih gledao uopšte drugo poluvreme. Bilo je odvratno – rekao je trener Voriorsa.

On je dodao da igrači koriste pravila kako bi naterali sudije da dosuđuju faulove nad njima, i da je Nikola Jokić to iskoristio.

– To je bilo pecanje sudija da donesu odluke, ali moraju da ih donese jer ih tako uče. Imam problem sa time šta radimo sa odbranom u ovoj ligi. Košarkaši su pametni i sve su pametnije i koriste prednosti koje su im date da se to pretvori u paradu slobodnih bacanja. To je odvratno za gledanje – izjavio je Ker.

Ovo je tek šesti put ove sezone da je Jokić, a i proseku, ima ih 5,9 po utakmici po čemu je tek 21. u čitavoj NBA ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari