Denver pobedio Voriorse u Božićnom derbiju, Nikola Jokić u lošoj partiji ubacio 26 poena 1Foto EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Košarkaši Denvera pobedili su na svom terenu Golden Stejt Voriorse rezultatom 120:114 u duelu u kojem je centar Nagetsa Nikola Jokić odigrao jednu od lošijih partija, ali ponovo bio među najzaslužnijima za trijumf svog tima.

U jednoj od Božićnih utakmica NBA lige, srpski centar je ubacio 26 poena, uz 14 skokova i osam asistencija, ali uz šut iz igre 4/12.

Ipak, u poslednjoj, odlučujućoj četvrtini sjajno je izvodio slobodna bacanja, ukupno 18/18, i sa nekoliko sjajnih asistencija doprineo pobedi svog tima.

Domaći su meč prelomili u poslednjoj četvrtini, a osim Jokića, i ostali članovi prve petorke šampiona NBA lige imala su dvocifreni učinak u poenima: Džamal Marej 28, Majkl Porter 19 i Koldvel Poup i Aron Gordon po 16.
S druge strane Vigins je ubacio 22, Stef Kari 18, Dario Šarić 14 i Kaminga, Kris Pol i Podzimski po 13 poena.

Denver je dobro počeo meč, imao i deset poena prednosti u prvoj četvrtini, ali je potom druga petorka prosula ovu prednost i dozvolila gostima da povedu.

Sve do poslednja dva minuta Voriorsi su održavali rezultatsku prednost, ali je tada Džamal Marej sa pet vezanih poena odlučio pobednika.

Posle ove utakmice Denver ima učinak od 22 pobede i 10 poraza i nalazi se na drugom mestu u Zapadnoj konferenciji, dok Golden Stejt ima skor od 15/15 i nalazi se na 10. poziciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari