Niotkuda na Nadala 1Foto: EPA-EFE/ SRĐAN SUKI

Ovogodišnja polufinala muškog singla na Otvorenom teniskom prvenstvu SAD neće biti atraktivna kao neka ranijih sezona, jer ih nisu dočekali branilac titule Novak Đoković i petostruki „kralj“ NJujorka Rodžer Federer, ali tu je Mateo Beretini sa svojim zanimljivim odnosom prema hrani i najvećim asovima tenisa.

– Šta je tajna mog uspeha? Pasta, tačnije pasta i salata. Ja sam Rimljanin, tako da mi treba karbonara! Možda to ne bi trebalo da kažem, ali biće to jedan poveći tanjir – šalio se ovih dana 25. reket sveta, mada je posle pobede u dramatičnom maratonu sa Belgijancem Gaelom Monfisom od tri sata i 56 minuta – 3:2 (3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 7:6 (5)) medijima otkrio da će pravo u Itamošnji italijanski restoran „Via della Paće“.

Sin i brat bivših tenisera, koji je tek s osam godina otkrio čari „belog sporta“, retko je prolazio dva kola na grend slem turnirima, a sada će vlasnik samo tri ATP titule (iz Gštada 2018. i Budimpešte i Štutgarta ove godine) pravo na vlasnika 18 GS trofeja Rafaela Nadala.

– Sećam se da je igrao finale u Rimu sa Giljermom Korijom. Bio sam klinac, šest sati su prikazivali njih dvojicu, a ja sam bio u stilu „ljudi, dajte mi moje crtaće!“. Mislim da su baš od tog meča mnogi moji drugovi počeli da prate tenis. Ti igraš ovo, pitali su me? Da, igram. I sanjam da jednog dana igram ovakve mečeve. I evo me, tu sam – nije sakrio Beretini, koji je posle poraza u 1/8 finala poslednjeg Vimbldona čestitao Rodžeru Federeru i rekao „Hvala ti na lekciji, toliko te volim.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari