Pre „sudara“ sa velikim Bajernom nisu fudbaleri Crvene zvezde mnogo obećavali, želeli su samo povoljan rezultat. Pod tim povoljnim mnogi su čak smatrali i minimalni poraz, dok je eventualni remi protiv jedne od najjačih evropskih ekipa zvučao kao rezultat iz snova. Posle odmeravanja snaga sa minhenskim gigantom, sa razlogom se priča drugačija priča na Marakani.

Pre „sudara“ sa velikim Bajernom nisu fudbaleri Crvene zvezde mnogo obećavali, želeli su samo povoljan rezultat. Pod tim povoljnim mnogi su čak smatrali i minimalni poraz, dok je eventualni remi protiv jedne od najjačih evropskih ekipa zvučao kao rezultat iz snova. Posle odmeravanja snaga sa minhenskim gigantom, sa razlogom se priča drugačija priča na Marakani. Potpuno neočekivana i iznenađujuća – Zvezda sa punim pravom žali ne za remijem, već pobedom protiv Bavaraca. Malo je nedostajalo da se na Marakani u četvrtak veče dogodi veliko iznenađenje, još manje da se utakmica završi „utešnim“ nerešenim ishodom – na kraju ipak duel malih i velikih, autsajdera i favorita završio se neizbežnim rezultatom.

Tri miliona gledalaca uz TV prenos

Najgledanija emisija u Srbiji u četvrtak je bila TV prenos utakmice lige Kupa UEFA između Crvene zvezde i minhenskog Bajerna. Poraz srpskog prvaka u poslednjem minutu uzbudljivog meča pratilo je uz male ekrane čak 2.990.000 gledalaca, što je prenosu donelo rejting gledanosti od 24,3 odsto.

– Malo sam spavao. Nisam imao snage da gledam snimak. Šta da gledam – razočaranim glasom analizira duel protiv Bavaraca Nenad Milijaš strelac drugog pogotka za Zvezdu.

Gosti se smejali terenu

Crvena zvezda ugostila je jedan od najvećih evopskih klubova na sramotnom terenu. Vezista crveno-belih Ognjen Koroman kaže da su se fudbaleri Bajerna smejali „tepihu“ Marakane.

– Sramota je da jedan klub kao što je Zvezda igra ovako veliku utakmicu po onakvom terenu. To nije livada, to je oranje. Fudbaleri Bajerna su nam se smejali sa razlogom. Ne znam ko je kriv što je teren u takvom stanju, ali rukovodstvo kluba definitivno treba da se zapita – jasan je Koroman.

– Teško je kada se na onakav način izgubi utakmica. Drugačije bi bilo da su nam dali golove u prvom poluvremenu, imali bismo bar neku šansu. Ovako… Treba ipak biti i realan, Bajern je veliki klub. Za pet minuta su izgubljenu utakmicu pretvorili u pobedu – priseća se Milijaš „kobnih“ trenutaka.
Simptomatična je pojava da Zvezda „pada“ u završnici utakmice. To se dogodilo u Glazgovu protiv Rendžersa, u prvenstvu protiv Vojvodine i sada u Ligi UEFA protiv Bajerna.
– Pad koncentracije nas je ponovo veoma skupo koštao. Videli smo pobedu, zadovoljili se potom remijem, a na kraju smo tugovali. Zbog ovakvih mečeva svi mi treniramo fudbal. Atmosfera je bila sjajna, svi smo bili izuzetno motivisani. Napravili smo mnogo tokom utakmice, a na kraju je sve to palo u vodu. Sami smo krivi – napominje Milijaš.
Svestan je vezista crveno-belih da bi se o njegovom golu mnogo više pričalo da je ekipa makar sačuvala remi.
– U takvim pozicijama uvek šutiram na gol. Dobro sam šutnuo i odmah sam video da golman neće moći da zaustavi udarac. Žao mi je što moj pogotak na kraju nije bio od velike važnosti. Da nismo pali u završnici, verujem da bi moj gol dugo pamtio. Ponosan sam na to kako sam odigrao – kaže Milijaš.
Strelac prvog, vodećeg gola za crveno-bele Ognjen Koroman pokušao je da bude što realniji u oceni meča.
– Nismo dorasli Bajernu. Nema drugog zaključka, jer da jesmo, sačuvali bismo rezultat. Ne mogu da verujem po koji put ove sezone nam se dešava ista priča. U narednom periodu moraćemo da povedemo računa o koncentraciji u završnici utakmice. U svakom slučaju, nismo razočarali. Niko ne može da kaže da je Zvezda loše odigrala, dali smo svoj maksimum. Naravno, jedino nam se može zameriti poslednjih pet minuta, koji su nažalost bili ključni za ovu utakmicu – objašnjava Koroman.
Poraz od Bajerna nije ugrozio Zvezdinu nameru u ovogodišnjoj Ligi UEFA.
– Nismo ni računali na bodove protiv Bajerna. Ipak, treba da žalimo kada znamo da smo mogli da ih osvojimo. Za nas su najbitniji mečevi protiv Arisa, Boltona i Brage. To su utakmice u kojima moramo da osvojimo bodove kako bismo prezimili u Evropi – jasna je Koromanova računica.
Remi Boltona i Brage došao je kao naručen za položaj srpskog šampiona u Grupi F.
– Dobro je što se ta utakmica završila bez pobednika. Nama to najviše odgovara. Sigurno je da će biti puno uzbuđenja u našoj grupi, a najvažnije da se mi pitamo za našu dalju sudbinu.
Za samo deset dana crveno-bele očekuje novi evro-meč. Dušan Bajević u Solunu dočekaće svoju bivšu ekipu.
– Nama bi u toj utakmici dovoljan bio i bod, što ne znači da nećemo ići na pobedu. Biće to još jedan veliki meč, pravi derbi. Ne poznjemo mnogo Aris, ali znamo Bajevića kako razmišlja, isto tako on jako dobro zna naše sposobnosti – napominje Koroman.
Posle duela sa Bajernom teško je pronaći motiv za prvenstveni duel protiv Napretka, koji Zvezda u nedelju (16.30) igra na Marakani.
– Izuzetno je teško sada se probuditi. Svesni smo, međutim, da bez dobro odigranog prvenstva nema evroakcija u narednoj sezoni. Profesionalci smo, verujem da ćemo se sabrati u ova dva dana i u nedelju uknižiti još jednu pobedu – zaključuje Koroman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari