Nismo se uplašili ni Mančestera 1Foto: STARSPORT

Od početka ovosezonske Lige Evrope, fudbaleri Partizana su između čekića i nakovnja, s oba predmeta u svojim rukama. Sami su zaslužni što su preživeli kvalifikacije, čemu se niko objektivan nije nadao, i što još imaju realnu šansu da dočekaju proleće u tom UEFA takmičenju.

Do njih je i to što su u situaciji da moraju osvojiti tri boda u večerašnjem derbiju petog kola L grupe, jer u Beogradu nisu iskoristili sat vremena s igračem više i brdo šansi protiv istog AZ Alkmara, a posle tog remija (2:2) su se žestoko ispromašivali u odličnom otporu Mančester junajtedu u minimalnom porazu na istom mestu (0:1). Zato im jedni prognoziraju uspeh u Hagu, a drugi debakl nalik Zvezdinom u Ligi šampiona.

– Igramo najbitniju utakmicu od kada sam ja u Partizanu – bez knedle u grlu je priznao trener Savo Milošević. – Ova utakmica sudbinski nije toliko bitna kao revanš sa Moldeom. Taj meč je imao finansijski motiv, dok duel sa AZ Alkmarom obezbeđuje mogućnost nastavka takmičenja u Evropi. S druge strane, to bi isto obezbedilo dodatnu finansijsku stabilnost. Veoma je bitna stvar da nastavimo da rastemo kao tim, a da bismo nastavili moramo da igramo utakmice protiv velikih klubova. U tom smislu je ovo najbitniji meč za naš klub – kaže Milošević pred gostovanje ekipi koja je u impresivnoj seriji od šest pobeda u Erediviziji, sa zastrašujućom gol razlikom od 24:0.

– Kada smo igrali u Beogradu, mislim da ni mi a ni javnost nismo bili svesni koju snagu ima AZ Alkmar, ali ste videli u proteklih nekoliko meseci njihov kvalitet… Bez obzira na to što igramo na strani verujem da ćemo imati naše šanse. Detalji ce odlučivati, a videćemo hoće li biti u našu korist – kaže bivši golgeter kluba iz Humske.

Biti ili ne biti bitka sa prvim pratiocem Ajaksa u Erediviziji i trojicom golgetera u njenih Top 10 „poentera“ pokazaće koliko su Suma, Natho, Tošić, Zdjelar, Sadik, S. Pavlović, Ostojić i ostali naučili nešto iz prvih 90 minuta fudbala sa (prosečno) mladim sastavom AZ Alkmara i na koga su se tačno odnosile trenerove neobične prozivke posle slavlja protiv Ivanjičana.

– Nadam se da smo spremni. Imali smo vremena da se odmorimo, tj. dva dana više nego što je uobičajeno. Ne verujem da se moji momci boje od ovog teškog i ozbiljnog protivnika, nismo se uplašili ni Mančestera. Mada njegovi rezultati pozivaju na oprez i pokazuju da ćemo imati problem ukoliko se malo opustimo. Ima dosta stvari koje je potrebno da odradimo dobro ukoliko želimo pozitivan rezultat – jasno je Savi Miloševiću.

Grupa L – 5. kolo

Astana – Mančester junajted 16.50

AZ Alkmar – Partizan 18.55

1. Mančester junajted 10

2. AZ Alkmar 8

3. Partizan 4

4. Astana 0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari