Norveška kao pravi putokaz 1Foto: EPA-EFE/ Fredrik Varfjell

Reprezentativac Srbije i prvotimac italijanskog Sasuola veruje da „orlovi“ na startu kvalifikacija mogu da ostvare pozitivni rezultat protiv Irske (24. mart) i Portugala (27. mart) ako budu odigrali kao što su to učinili jesenas protiv Norveške (2:0), u polufinalu baraža za odlazak na EURO.

– Individualni kvalitet može da napravi prevagu. Imamo igrače koji su u odličnoj formi i igraju ozbiljne lige. Međutim, treba da se koncentrišemo na timsku igru i na to što ćemo svi da radimo. Ne samo 11 koji će da istrče na teren, već svih 30. Na duži period potrebna je kolektivna igra za rezultat. Utakmica sa Norveškom može da bude putokaz. Potrebno je da uđemo u utakmicu s Ircima kao tada u Norveškoj, da igramo hrabro, da igramo unapred, da verujemo da smo bolji. Bez straha. Selektor je bio takav igrač i verujem da će te stvari preneti na nas. A verujem i da imamo kvalitet za to – rekao je Đuričić.

Od novog selektora očekuje da donese promene u mnogim stvarima.

– Dolaskom novog selektora očekujem novu energiju. Sigurno da će se u radu mnogo toga promeniti. Na nama je da prihvatimo te nove informacije. Nadam se da ćemo igrati bar za nijansu ofanzivnije nego prethodnih godina – zaključio je Đuričić.

Defanzivac Stefan Mitrović istakao je da nije lako dobio dozvolu čelnika svog kluba Strazbura, da se priključi „orlovima“ jer je u jednom trenutku bilo zabranjeno svim igračima francuske Lige 1 da putuju u zemlje van Evropske Unije.

– Na sreću svih, došli smo do dogovora i promenili odluku koja je bila jedino dobra za francuske fudbalere, a diskriminacija za sve ostale. Bili bismo ovde i da su nam zabranili. Velika glupost je uskratiti igraču da igra za svoju zemlju. To je najveća čast- naveo je Mitrović.

Portugal bez Pepea u Beogradu

Portugalski defanzivac Pepe neće biti u sastavu svoje reprezentacije za meč sa Srbijom. On je u subotnjoj pobedi Porta protiv Portimonensea povredio mišić desne noge i njegovo mesto u nacionalnom timu zauzeće štoper Sportinga Luis Neto. Prethodno je sa spiska otpao i golman Vulverhemptona Rui Patrisio koji se nije oporavio nakon što je na utakmici protiv Liverpula dobio jak udarac u glavu. Njega će u predstojećim mečevima zameniti golman Olimpijakosa Žoze Sa. Dve selekcije će se sastati u Beogradu 27. marta u okviru drugog kola kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Portugal će pre Srbije igrati sa Azerbejdžanom, dok će posle duela sa „orlovima“, gostovati Luksemburgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari