Norveški rukometaši nisu dva puta dozvolili iznenađenje, Srbiji s kamatom vraćen dug 1Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Orlovi su posle minimalne pobede u Novom Sadu doživeli težak poraz u Bergenu – 35:25, ali to ne bi trebalo da ih zaustavi na putu ka Nemačkoj.

U četvrtak su najbolji rukometaši Srbije, golom Uroša Borzaša u zadnjoj sekundi, bacili na kolena vrhunsku ekipu Norveške (25:24), ali su večeras izgubili revanš duel kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

I ne samo to, izabranici Tonija Đerone su uglavnom bili u podređenom položaju u odnosu na bolje rangirani sastav na planetarnom šampionatu početkom ove godine. Zasluživši prvi poraz u borbi za EP 2024.

Norveška i Srbija sada dele prvo mesto u Grupi 2, sa po šest bodova, i praktično su obezbedile mesto na kontinentalnom šampionatu, mada imaju još obaveza do kraja kvalifikacija za takmičenje u Nemačkoj.

Konkretno, našem timu će biti dovoljno da uzme samo jedan bod u preostala dva kola da bi i matematički ušao među 24 tima Starog kontinenta, a dueli sa Finskom i Slovačkom su pravi ziceri za još bolji učinak.

Ipak, do povratka na teren sledećeg meseca imaće o čemu da razmišljaju i pričaju, ako žele zapažen nastup na EP sledećeg januara. Prvenstveno o svojim brojnim tehničkim greškama i o Sanderu Sagosenu.

Španski stručnjak i njegovi saradnici imaju zadatak da smisle način za manje neiznuđenog „brljavenja“ u budućnosti i branjenje od šutera kalibra strelca 12 golova u večerašnjoj utakmici na severu Evrope.

Slaba im je uteha što su vodili s 4:2 u Norveškoj kada su promašivali zicere za ubedljiviju prednost i dopustili rivalu da serijom 4:0, sredinom prvog poluvremena, preokrene stvar u njegovu korist.

Posle 15:9 za domaćina u 25. minutu jasno je bilo kuda plovi koji brod, odnosno koji će se nasukati a koji slavodobitno ući u luku. Orlovima su falili zdravi i raspoloženi bekovi, a Vikinzi su „sipali“ sa svih pozicija.

Ni golmani nam nisu bili na prepoznatljivom nivou ovog puta, a najčešće su ih nadmudrivali pomenuti junak meča, tokom prvih pola sata igre, pa Harald Rejnkind (6) u drugih 30 minuta derbija 4. runde naše grupe.

U nastavku je prednost šestoplasirane selekcije sa poslednjeg SP išla do +11 (33:22), na vrhuncu moći odbrane Norvežana, koja je bez problema čitala pozicioni napad Srba. Tome u prilog ide i lista strelaca.

Sa samo četiri gola, Miloš Orbović i Mijajlo Marsenić završili su susret kao najefikasniji u srpskom timu, dok je Predrag Vejin dodao pogodak manje. Jedino kapiten Partizana, Nikola Zečević, ima razloga da trlja ruke, jer je debitovao odmenjujući povređenog defanzivnog specijalistu Iliju Abutovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari