Nova generacija na pomolu 1

Posle Ane Ivanović, i Jelena Janković više nije među 50 najboljih teniserki sveta.

Jankovićeva na novoj WTA listi zauzima 56. mesto, što je za devet pozicija lošiji rang nego pre sedam dana, dok je Ivanović pala za još tri pozicije i trenutno je 64. na svetu. Istovremeno, po prvi put u društvu najboljih igračica našla se šesnaestogodišnja Draginja Vuković, koja je uspela da izbori 944. mesto. Beograđanka, rođena 2000. godine najmlađa je među srpskim igračicama na WTA rang-listi. Iza sebe ima odličnu sezonu, u kojoj je odigrala veliki broj turnira, stekla iskustvo koje ju je očvrslo, a kako kaže, ovu godinu će pamtiti po turniru u Maroku gde je osvojila i singl i dubl.

– Svaki dan u nedelji je potpuno posvećen tenisu od ujutru do uveče. Školom ne stižem da se bavim, učim na turnirima i pauzama koje uhvatim. Ponekad mi prođe kroz glavu čemu sve to, kada izgubim neki meč. Ali se brzo podignem, jer kad imaš neki cilj, guraš ka njemu – kaže Draginja.

Draginjin trener Strahinja Jovanović, sa kojim radi poslednjih godinu i po dana, objašnjava da je cilj koji su postavili da mlada teniserka uđe među prvih 100 juniorki i tako zaigra na Australijan openu.

– Devedeset devet posto igraće juniorski Australijan open. Plan je da do juna – jula naredne godine igra juniorske turnire a onda da pređe samo na fjučerse. Draginja je agresivna i prati savremeni ženski tenis. Uporna je, vredna i radna i to je ono što je najbitnije i što donosi rezultate – kaže Jovanović.

Za sada bez promena na ATP listi

Na najnovijoj ATP listi za sada nema promena, ali bi u narednim nedeljama moglo da dođe do pomeranja s obzirom na turnire koji dolaze i „borbu“ Novaka Đokovića i Endija Mareja za prvu poziciju. Trenutno srpski teniser vodi sa 12.900 bodova, što je 2.415 poena više od Škota, a potom slede Stanislas Vavrinka, Miloš Raonić, Kei Nišikori i Rafael Nadal. Viktor Troicki i dalje je na 28. mestu, Dušan Lajović napredovao je za jednu poziciju i trenutno je 77, dok je Janko Tipsarević „skočio“ za dva mesta i sada je 138. na svetu. U Top 200 su i Laslo Đere (173), Marko Tepavac (174) i Peđa Krstin 194. na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari