Nova meč lopta za drugi krug 1Foto: BETA/BRANISLAV BOZIC/MO (Arhiva)

Prvu šansu su prokockali u prethodnom kolu u Beogradskoj areni, Venecija je bila možda i prva ekipa koja ih je košarkaški nadigrala, dok će drugu crno-beli večeras imati u Bursi (18.00).

Na skoru 5-1, košarkašima Partizana neophodna je još jedna pobeda da bi i matematički obezbedili prolaz u Top 16 fazu Evrokupa. Tofaš je u dosadašnjem delu takmičenja bio nepobediv kod kuće, a koliko može dobro da odigra u napadu pokazao je i u prvom međusobnom susretu u Beogradu, u kome je u prvih 20 minuta ubacio 49 poena.

Izabranici Orhuna Enea od starta sezone praktično nisu izgubili na svom terenu, kako u domaćem prvenstvu, tako i Evrokupu. Od 15. oktobra i poraza u Veneciji, izgubili su samo jedan meč i to na gostovanju Limožu u prethodnom kolu Evrokupa. U usponu su forme, pogotovo gledano kroz prizmu napadačkih rešenja. U Evrokupu su na proseku od maltene 80 datih poena, 23 timske asistencije i 38 odsto uspešnosti za tri poena.

– To je napadački tim, mogu 100 komada lako postići. To smo osetili u prvom poluvremenu protiv nas, u prvoj utakmici u Evrokupu. Dali su oko 50 poena u prvih 20 minuta. Nismo ih uspeli nigde uhvatiti. Moraćemo da budemo koncentrisani u odbrani, fokusirani na detalje i na igrače. Lodžeski je iskusan, Vajt takođe, Mehija je igrao u CSKA, Evroligu… Opet teško gostovanje i teška utakmica – oprezan je trener Trinkijeri.

Ovosezonskim dolaskom u Tofaš, Devin Vilijams je praktično nastavio tamo gde je stao u Bujukčikmečeum, pre transfera u podgoričku Budućnost. Korpulentni Amerikanac, nekadašnji student Zapadne Virdžinije, najbolji je skakač Evrokupa (8,5), najefikasniji igrač Tofaša (15,3) i neko u čijem će markiranju crno-beli sigurno imati velikih poteškoća.

– Ako uđemo u ‘mod’ koš za koš oni su bolji. Moramo biti jako pametni, taktički, da znamo šta im možemo pustiti i šta sigurno moramo da branimo. Imaju fantastičan ‘spejsing’. Šire teren vertikalno i horizontalno kao velike ekipe u Evroligi – komplimentirao je italijanski stručnjak večerašnjem rivalu.

Prekaljeni Barmiš Ermis (6,2 as) najbolji je organizator igre i neko od čijeg pregleda u mnogome zavise realizatorske sposobnosti Lodžeskog, Tarika Filipa i Samija Mehije. Di Džej Vajt je možda i najkompletniji igrač u centarskoj liniji. Partizan i u Bursi najverovatnije neće biti kompletan: Kori Volden je još uvek rovit, a pitanje je i u kakvom je fizičkom stanju Novica Veličković.

– Imamo nekoliko igrača koji još nisu sposobni, ali imaćemo dva dobra treninga posle dugo vremena i nadam se da će to puno da pomogne. Moraćemo da igramo glavom – poručio je Trinkijeri.

Raspored i tabela

Grupa B

Tofaš – Partizan 18

Ritas – Limož 18

Venecija – Lokomotiva Kubanj 19.45

1. Partizan 5-1

2. Venecija 4-2

3. Tofaš 3-3

4. Lokomotiva 2-4

5. Limož 2-4

6. Ritas 2-4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari