Odbojkašice Srbije pobedile Poljsku, šesti trijumf za redom na Svetskom prvenstvu 1Foto: EPA-EFE/Roman Zawistowski

Odbojkašice Srbije pobedile su selekciju Poljske rezultatom 3:0 (26:24, 25:22, 25:18) u prvom meču druge faze Svetskog prvenstva.

Ekipa selektora Danijelea Santarelija do trijumfa je stigla rezultatski ubedljivo iako su u pojedinim trenucima imali padove u igri, pre svega zbog pada koncentracije, nakon što su prethodno stizale do ubedljive prednosti.

U duelu sa ekipom koja je jedan od organizatora šampionata Srbija je u prvom setu prvu ozbiljniju prednost stekla kod rezultata 13:9. Pre svega dobrom igrom u bloku Jovane Stevanović i Bjanke Buše kontrolisale su rezultat i došle do šest poena viška (21:16).

U tom trenutku došlo je do pada u igri, velika prednost dovela je do opuštanja i uprkos tome što su imale dve set lopte dozvolile su Poljakinjama da dođu do izjednačenja (24:24).

Ipak, kada je bilo najvažnije vezale su dva dobra napada i povele sa 1:0.

Očigledno pod pritiskom zbog propuštene šanse Poljakinje su na početku drugog seta napravile seriju grešaka i Srbija je lako došla do 6 poena viška (10:4).

Ovu prednost sačuvale su sve do finiša, ali su pri vođstvu od 19:12, slično kao i u prvom periodu, dozvolile protivnicama da se vrate u meč serijom od četiri osvojena poena za redom.

Tijana Bošković, koja je do svog poenterskog učinka došla tek u drugom setu, tada je preuzela odgovornost i sa nekoliko uspešnih napada, ali i dobrom igrom u odbrani, bila najzaslužnija što je uspešno odbijen ovaj napad domaćeg tima.

U trećem setu nije bilo neizvesnosti i ubedljivom i sigurnom igrom od prvog do poslednjeg poena svetske prvakinje stigle su do ubedljivog trijumfa.

Ovom pobedom reprezentacija Srbije dodatno se učvrstila na prvom mestu na tabeli novorormirane grupe F i gotovo osigurala plasman u četvrtfinale.

Naredni duel igraju u sredu sa Dominikanskom Republikom, u petak će im rival biti Tajland, a u subotu Turska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari