Nova Zvezdina pobeda u Evrokupu 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su novu, treću ukupno, pobedu u A grupi Evrokupa, pošto su pred svojim navijačima porazili Morabank Andoru 85:79.

To je deveta pobeda Zvezde u ovoj sezoni, pa je srpki šampion i dalje na maksimalnom učinku, budući da „crveno-beli“ još nisu doživeli poraz u takmičenjima u kojima su do sada učestvovali ili učestvuju, Superkupu ABA lige, ABA lige i Evrokupa.

Do novog trijumfa su „crvelo-beli“ došli posle dosta muke, tek u poslednjem minutu utakmice, nakon pogođenih bacanja Muhameda Fajea 19 sekundi pre kraja meča.

Od samog starta ekipe su se smenjivale u vođstvu i nijedan tim nije došao do osetnije prednosti koju bi duže od jedne četvrtine uspeo da zadrži.

Osim dosta lepih poteza videli smo i odličan šut za tri poena na obe strane, a posebno je briljirao najefiaksniji Džo Regland koji je postigao ukupno 24 poena, a uz to imao i osam asistencija, uz šest izgubljenih lopti, dok je Muhamed Faje dodao 18 poena uz 11 skokova.

Uz to, Zvezda je imala veliku nadmoć u skokovima (36-26), što je materijalizovala kroz „druge napade“, mada je u odbrani pokazivala izvesne slabosti, kada je pravila faulove pri šutu za tri poena (Branko Lazić) ili u počecima napada kada je pravila nepotrebne faulove u napadu (Džo Regland).

Ipak, uz sve to i niz konfuznih napada koje je imala Zvezda u poslednjim minutama meča, ekipa Milana Tomića je „preživela“ sve i zabeležila novu pobedu u Evrokupu koja je stavlja na prvo mesto A grupe.

U protivničkoj ekipi bolji od ostalih bio je David Jelinek sa 18 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari