Novak Đoković i Serena Vilijams najbolji teniseri 2015. godine 1Foto: Fonet-AP

Prvi reket sveta Novak Đoković dobio je ESPY nagradu za najboljeg tenisera 2015, dok je Serena Vilijams proglašena za najbolju teniserku.

 Srpski teniser osvojio je prestižno priznanje koje dodelju američka ABC televizija četvrti put (prethodno je bio laureat 2011, 2012. i 2014), a ove godine glavni konkurentu su mu bili Endi Marej i Rodžer Federer. Nakon osvajanja četiri grend slem titule, Novak je bio i u konkurenciji za osvajanje nagrade za najboljeg sportistu 2015, ali ga je po broju glasova pretekao Kristijano Ronaldo, koji bi nakon osvajanja Lige šampiona sa Real Madridom i Evropskog prvenstva sa Portugalom lako mogao da bude laureat i naredne godine. Iza Đokovića u ovoj kategoriji po broju glasova završili su golferka Lidija Ko, urugvajski fudbaler Luis Suarez i bokser Kanelo Alvarez.

Za razliku od Novaka, Serena nije uzela sva četiri grend slema, ali i tri trofeja sa najznačajnijih takmičenja bili su dovoljni da po osmi put osvoji ESPY nagradu (2003, 2004, 2009, 2010, 2011, 2013, i 2015). Ovo je ukupno deseto priznanje za američku teniserku pošto je prethodno bila proglašena za najbolju sportistkinju 2003. i 2013. godine.

ESPY se dodeljuje u 32 kategorije, a ove godine Klivlend i Lebron DŽejms bili su apsolutne zvezde ceremonije. “Kralj” je dobio nagradu za najboljeg američkog sportistu, NBA igrača i igrača koji je pružio najbolju igru u finalnoj utakmici, strateg Kavsa Tajron Lue proglašen je za najboljeg trenera dok je grad Klivlend ,koji je dočekao šampionsku titulu nakon 52 godine, osvojio priznanje u kategoriji Najbolji sportski trenutak.
ESPY nagrada dodelju se od 1993. godine, a golfer Tajger Vuds sa 23 priznanja predvodi listu sportista koji su najčešće bili laureati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari