Novak Đoković oborio rekord Pita Samprasa i postao "vladar" taj-brejkova 1Foto: EPA-EFE/ISABEL INFANTES EDITORIAL USE ONLY

Srpski teniser Novak Đoković igra meč četvrtog kola Vimbldona protiv Poljaka Huberta Hurkača, a već nakon prvog seta je oborio rekord koji je dugo bio u vlasništvu Pita Samprasa.

Naime, nakon sjajnih servis gemova dvojice tenisera u toj deonici meča ušlo se u taj-brejk koji je drugi igrač na svetu rešio u svoju korist, iako je Hurkač vodio 6:3.

Prvo je Novak osvojio dva poena na svoj servis, da bi naredni poen bio presudan za njegov ishod. Hurkač je dobro odservirao, Novak solidno riternirao, ali je Poljak iz lepe situacije pogodio mrežu.

A onda ga je sjajna igra Đokovića sa osnovne linije naterala na greške i favorit na ovom meču je došao do prednosti u setovima.

I ništa ne bi bilo iznenađujuće da to nije bio 13. uzastopni osvojeni taj-brejk na grend slemovima u jednoj godini koji je pripao srpskom asu, pri čemu je pretekao svog idola iz dečačkih dana, koji je sve do večeras držao rekord.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari