Đoković bolji od Frica u Sinsinatiju: Poznato kada igra polufinale protiv Aleksandra Zvereva 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Sinsinatiju, gde ga očekuje veliki izazov. Organizatori takmičenja u Ohaju objavili su raspored mečeva za subotu, a prema njemu je izvesno da će osvajač 23 grend slem titule nastupiti u 18 časova po lokalnom, tj. oko ponoći između subote i nedelje po srednjoevropskom vremenu.

Drugi igrač sveta je u dva seta, za svega sat vremena igre, očitao lekciju 11 godina mlađem protivniku 6:0, 6:4 i po deveti put u karijeri izborio je mesto među četiri najbolja u Ohaju. Zverev je nešto ranije u petak bio bolji od Adrijana Manarina, piše Sport klub.

Subotnji program u Sinsinatiju počinje u 17 časova po srpskom vremenu, kada najbolja teniserka sveta Iga Švjontek igra protiv domaće predstavnice Kori Gof. Potom, ne pre 19.30, na teren izlaze Karolina Muhova i Arina Sabalenka.

Naredni duel neće početi pre 21 čas, a u njemu dnevni program zatvaraju Karlos Alkaraz i Hubert Hurkač.

Branilac titule u Ohaju je Hrvat Borna Ćorić, koji je u prethodnom finalu savladao Stefanosa Cicipasa.

Novak Đoković je dva puta u karijeri osvajao ovaj turnir (2018. i 2020. godine), a ovog puta nastupa u Sinsinatiju posle dvogodišnje pauze tokom koje mu je učešće bilo zabranjeno usled činjenice da nije vakcinisan protiv virusa korona.

Nastupio je ove godine na turniru i u dublu, ali je u paru sa Nikolom Ćaćićem poražen u prvom kolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari