Novak Đoković preuzeo odgovornost za poraz od Italije: Gorak ukus u ustima kada izgubiš za svoju zemlju 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle poraza od Italije u Dejvis kupu da je on odgovoran za ispadanje Srbije u polufinalu.

On je dodao i da nije siguran da će sledeće godine nastupati za nacionalni tim u ovom takmičenju.

– Ne znam, meni je uvek najveće zadovoljstvo i čast da igram za svoju zemlju. Daleko je sledeća godina, vruća je glava. Hvala stručnom štabu i timu što su nas bodrili i napravili izvanrednu atmosferu, svi su se potrudili da daju svoj maksimum. Jedna lopta je falila, ta lopta je bila moja i ja moram da preuzmem odgovornost. Tragičar sam, šta da radim – rekao je Đoković, a zatim dodao:

– Ogormno razočaranje, preuzimam odgovornost, imao sam tri meč lopte, ali to je sport… Kada izgubiš za svoju zemlju, gorak ukus u ustima je još veći.

Novak Đoković preuzeo odgovornost za poraz od Italije: Gorak ukus u ustima kada izgubiš za svoju zemlju 2
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

On je čestitao Italiji na prolasku u finale i istakao sjajne partije Janika Sinera u singlu i u dublu.

– Čestitke Italiji na prolasku, zaslužili su. Igrali su jako dobro, pogotovo Janik, i u singlu i u dublu, u kojem je jedva promašio nekoliko lopti ceo meč. Kapa dole. Na ovom nivou, protiv jednog od najboljih igrača na svetu, sve se odigrava jako brzo. Imao sam reli na 0-40, promašio sam neutralnu loptu iz sredine terena. On je potom dobro servirao. Možda sam imao pasing na 30-40, ali dolazio je na mrežu. Bilo je teško pročitati njegov servis. Takođe i u dublu u drugom setu na 0-40, svaka mu čast – objasnio je Đoković.

Najbolji srpski teniser bio je izuzetno razočaran zbog činjenice da Srbija nije prošla u finale.

– Treba pružiti ruku protivniku i ići dalje. Teška pilula za progutati. Cele godine sam se pumpao za ovu nedelju, mislima bio u njoj, pokušao da doprinesem, jesam u prvom meču, ali danas nije bilo suđeno – rekao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari