Novak Đoković u finalu Vimbldona (FOTO) 1Foto: EPA-EFE/ GERRY PENNY

Srpski teniser Novak Đoković drugi je finalista ovogodišnjeg Vimbldona.

On je posle pet setova i dva dana igre savladao Rafaela Nadala sa 6:4,3:6,7:6(9),3:6,10:8.

Sinoć je „policijski čas“ zaustavio meč pri rezultatu 2:1 za Novaka Đokovića, a danas je drama dostigla svoj vrhunac.

Rafael Nadal je sjajno započeo četvrti set, vodio je sa 3:0 u gemovima, iako je prvi danas trajao čak 18 minuta, ali se Đoković vratio u set izjednačivši na 3:3, no Nadal pri rezultatu 4:3 pravi brejk i rešava tu deonicu igre u svoju korist.

Peti set se igrao na razliku jer u njemu nema taj-brejka, a više kvaliteta i svežine imao je srpski igrač koji je napravio odlučujući brejk u 18. gemu seta i to bez izgubljenog poena na servis protivnika koji je tokom čitavog turnira imao visok procenat ubačenog prvog servisa.

Na kraju, duel je trajao malo manje od pet i po sati, a sutra je na programu veliko finale u kome će se sastati Kevin Anderson i Novak Đoković.

Teško je odabrati reči. Prolazim kroz neke stvari i flešbekove već 15 meseci i sve kroz šta sam prošao da bih došao do ovoga i pobedio ovakvog igrača, možda najboljeg na svetu. Ovo je možda najduži meč koji sam ikada igrao – rekao je Novak Đoković nakon pobede protiv Rafaela Nadala u polufinalu Vimbldona.

Moglo je da ode i na drugu stranu. Jasno je svima da su nas sitnice odvajale. Verovao sam, ali nisam mogao da znam do samog kraja da li ću pobediti ili ne. Imao je i on svoje šanse. Ovo su mečevi za koje radite, trenirate i živite – dodao je Đoković.

„Igra sjajno. Po mom mišljenju, ponovo je na top nivou, igra vrhunski. Mislim, čovek je u finalu Vimbldona…“, kazao je Nadal nakon meča i dodao da ovo danas nije bio „njegov dan“, ali da je bio Đokovićev i na tome mu čestita.

Španski teniser je ispričao i da se u petak zagrevao deset puta pošto se duel Andersona i Iznera odužio, kao i da mu je trebalo vremena da se prilagodi na novo okruženje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari