"Mislim da će osvojiti titulu": Bivši teniser otkrio ko je Đokovićev veliki rival na Vimbldonu 1Foto: EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Turnir u Vimbldonu ulazi u drugu nedelju, a Tomaš Berdih, bivši teniser koji je u jednom trenutku bio i u top 10, za medije je komentarisao aktuelne događaje, između ostalog i Đokovića. Češki teniser možda je mogao da uradi mnogo više u svojoj karijeri, ali nije uspeo da dođe do velike trojke u najboljim godinama.

Sad više nije protagonista, ali njegove reči uvek „prave buku“, piše Leonardo Žil za portal Tennisworldes.com. Na ovom turniru učestvuje i jedan njegov sunarodnik Jirži Lehečka, jedno od otkrovenja londonskog turnira. Berdih je 2013. stigao do finala Vimbldona, a neki u Češkoj se nadaju da će Lehečka ponoviti njegov uspeh.

„Đoković stvara istoriju“

Berdih je u Lehečkinoj loži i postoji neki poseban odnos  između njih dvojice.

Za SportKlub je komentarisao šanse svog sunarodnika.

"Mislim da će osvojiti titulu": Bivši teniser otkrio ko je Đokovićev veliki rival na Vimbldonu 2
Tomaš Berdih Foto: EPA/Barbara Walton

„Medvedev je veoma težak protivnik, Lehečka će prvi put igrati na velikom terenu ovde u Vimbldonu. Biće mu jako dobro, za sada mu ide jako dobro i mislim da ima mnogo samopouzdanja i snage. Ovo je važno za njegov kontinuitet na turniru“, naveo je Berdih.

Prema njegovim rečima Jirži ima sjajan tim i odličnog trenera.

„Već sam iskusio ove izazove i pokušavam da podelim svoje iskustvo sa njim. Igra zavisi od njega, govorimo o veoma mladom teniseru, cilj je da stekne što više iskustava. A Đoković? Ne čudi me što je i dalje u vrhunskoj formi, stvara istoriju. Sjajno je što nastavlja da igra na turu, želim mu da ostane što duže. Njegov veliki rival ovde je on sam, ali mislim da će osvojiti titulu. Alkaraz? Reč je o veoma mladom teniseru koji radi izvanredne stvari, dobro i brzo uči, mora se uzeti u obzir da se nije mnogo igrao na travi. Ipak, on ima veliki talenat koji je za travu presudan“.

Danas se igra meč između Danila Medvedeva i Jiržija Lehečke, a Čeh se nada da će ponovo nastaviti da iznenađuje. Pored toga, Karlos Alkaraz će odigrati jedan od mečeva dana protiv Matea Beretinija, a Novak Đoković treba da završi svoj meč protiv Poljaka Huberta Hurkača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari