Novi problem za organizatore Evropskog prvenstva za košarkaše do 18 godina u Nišu: Igrači iz šest ekipa dobili virusnu infekciju 1Foto: FIBA

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) saopštila je da su se igrači i članovi delegacija iz šest reprezentacija koji se takmiče na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina koje se održava u Nišu obratili lekarima zbog virusne infekcije.

Članovima ekipe iz Grčke, Finske, Litvanije, Slovenije, Španije i Turske, koji su odseli u istom hotelu, pružena je medicinska pomoć, ali za sada nije objavljeno šta je uzrok njihovih zdravstvenih problema.

„FIBA, KSS i lokalni organizatori nastaviće da prate situaciju, uz razmatranje potencijalnog odlaganja mečeva“, navodi se u saopštenju FIBA uz želju za brzim ozdravljenjem svim koji su ovim pogođeni.

Podsetimo, organizatori šampionata imali su problema i sa prokišnjavanjem krova u „Čairu“, dvorani u kojoj se igraju utakmice.

Meč između Poljske i Turske je prekinut zbog vlažnog parketa zbog čega su igrači oba tima bojkotovali ostatak meča.

Reč je o istoj hali koja je prokišnjavala i prošle godine tokom duela Srbije i Belgije u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari