Novi tripl dabl Jokića u pobedi Denvera, dobra partija Bogdanovića 1Foto: Beta/AP/David Zalubowski

Košarkaši Denvera pobedili su noćas Hjuston sa 124:111, predvodjeni srpskim centrom Nikolom Jokićem koji je ostvario tripl dabl učinak i ostvarili prvu pobedu u novoj sezoni u NBA ligi.

Jokić je utakmicu završio sa 19 poena, 18 asistencija i 12 skokova, što je njegov drugi tripl dabl u poslednje tri utakmice, a ukupno 43. u karijeri, čime se izjednačio sa Fetom Lejverom na devetom mestu večne liste. Jokić je postao prvi centar od Vilta Čembrlena 1968. godine koji je imao više od 18 asistencija u jednoj utakmici.

„Ja jednostavno tako igram, pokušavam da pronadjem igrača otvorenog na šut. Moji treneri su mi dali slobodu da to radim“, rekao je Jokić.

U pobedi Denvera učestvovali su Džamal Marej sa 21 poenom, pre nego što je četiri minuta pre kraja izašao iz igre sudara glavom sa protivničkim igračem i Pol Milsap sa 19 poena. Majkl Porter ubacio je 14 poena uz devet skokova, Geri Heris takođe 14 poena, Monte Moris 12, a Vil Barton 11 poena.

„On je sjajan igrač, veliki talenat. Znaš da će te, svaki put kada si otvoren, Jokić ‘pogoditi’ asistencijom“, rekao je Milsap.

U ekipi iz Hjustona, koja je imala samo devetoricu igrača na raspolaganju, najbolji je bio Džejms Harden sa 34 poena, osam asistencija i šest skokova. Kristijan Vud postigao je 23 poena, Dejvid Nvaba 14, a Sterling Braun 12 poena.

Zbog protokola u vezi sa korona virusom u ekipi Hjustona nije bilo nekolicine igrača, medju kojima i Džon Vol, Demarkus Kazins i Erik Gordon.

Košarkaši Atlante pobedili su Detroit sa 128:120. Hokse je predvodio Tre Jang sa 29 poena i šest asistencija, a dobru partiju prikazao je i srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović sa 17 poena, pet skokova i pet asistencija.

Džon Kolins dodao je 15 poena, Kem Rediš 11 poena i sedam skokova, a sa 11 poena utakmicu je završio i Deandre Hanter. Atlanta je ubacila 20 „trojki“, uz procenat od 47,6 odsto, a ovo je prvi put od sezone 2016/2017 da je upisala tri pobede u prve tri utakmice u sezoni.

Detroit je pretrpeo i treći uzastopni poraz, a najefikasniji u ekipi bili su Džerami Grant sa 27 poena i šest skokova i Džoš Džekson sa 27 poena.

Memfis je posle produžetka pobedio Bruklin sa 116:111, a utakmicu je obeležila i povreda igrača Grizlisa Dža Moranta, koji je zbog povrede levog skočnog zgloba napustio igru krajem prvog poluvremena. Memfis su predvodili Kajl Anderson sa 28 poena i sedam skokova i Dilion Bruks sa 24 poena i sedam skokova.

Dobru partiju prikazao je i Jonas Valančijunas sa 14 poena i 14 skokova, kao i Brendon Klark sa 16 poena i sedam skokova.

U ekipi Bruklina, u kojoj nije bilo Kevina Durenta i Kajrija Irvinga, najefikasniji je bio Karis Levert sa 28 poena i 11 asistencija, dok je Timoti Livavi postigao 21 poen uz šest skokova.

Košarkaši Portlanda pobedili su Los Anđeles Lejkerse sa 115:107. Najbolji u pobedničkom timu bili su Demjan Lilard sa 31 poenom i Geri Trent sa 28 poena. Istakli su se Si Džej Mekalum sa 20 poena i 11 asistencija i Enes Kanter sa 12 poena i 14 skokova.

U ekipi aktuelnog šampiona Lejkersa najefikasniji je bio Lebron Džejms sa 29 poena, devet skokova i šest asistencija. Denis Šruder dodao je 24 poena, a Entoni Dejvis 13 poena i 10 skokova.

Košarkaši Jute pobedili su Oklahomu sa 110:109 košem Donovana Mičela sedam sekundi pre kraja utakmice. Mičel je utakmicu završio sa 20 poena. Bojan Bogdanović bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 23 poena, a dobru partiju prikazao je i Majkl Konli sa 20 poena, 10 skokova i devet asistencija, kao i Rudi Gober koji je postigao 12 poena uz 10 skokova.

U timu Oklahome najefikasniji je bio Lu Dort sa 26 poena, a Šej Gildžes-Aleksandar dodao je 23 poena i sedam asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari