Novi ugovori za Kataija i Vijeiru 1Foto: Starsport

Rukovodstvo Crvene zvezde odlučilo je da ponudi nove ugovore Aleksandru Katiju i Ugu Vijeiri, dvojici igrača koji su postigli najviše golova u dresu šampiona Srbije protekle sezone.

Nekadašnji izdanak Vojvodine fudbalske škole i portugalski napadač imaju ugovore sa beogradskim klubom koji ističu narednog leta, pa na “Marakani” ne žele ništa da prepuštaju slučaju kako se ne bi dogodilo da dvojica “kapitalaca” odu bez obeštećenja.

Procenjuje se da će u najtrofejnijem srpskom klubu dvojici igrača koji su izneli najveći deo ofanzive minule sezone biti ponuđen produžetak saradnje na još godinu dana. Međutim, produžetak saradnje ne bi isključio opciju odlaska dvojice fudbalera već ovog leta na kraju evropskih kvalifikacija, baš kao što je slučaj i sa Luisom Ibanjezom. Već ranije se spominjala opcija da Vijeira, zaduži dres Olimpika iz Marseja, dok je Katai interesantan za nekoliko klubova, a poslednji u nizu je turski Trabzon.

Kada je reč o dolascima, narednih dana trebalo bi da bude mnogo jasnije u vezi sa transferom argentinskog ofanzivca Pabla Mučea koji bi trebalo da dođe na jednogodišnju pozajmicu. Dok navijači iščekuju dolazak njega i srpskog štopera Milana Mitrovića, stidljivo se spominje i dolazak crnogorskog napadača Mirka Vučinića koji je odbio unosnu ponudu Olimpije pa je u potrazi za novim angažmanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari