Novo čistilište za plej-of 1Foto: STARSPORT (arhiva)

Partizan u 17. kolu ABA lige dočekuje Zadar u hali „Aleksandar Nikolić“ i to će biti jedna od onih „unapred dobijenih utakmica“ koje i te kako umeju da se iskomplikuju.

Posebno jer je rival ekipa koja se grčevito bori za opstanak i biće stoga ekstra motivisana.

Partizan je posle duže vremena izgubio utakmicu, istanbuslka epizoda može igračima biti i poučna, ali i prizemljujuća posle duge pobedonosne serije.

ABA liga ulazi u završnicu, cilj Partizana je svakako da sa prve pozicije uđe u plej-of, a za to je potrebna nova pozitivna serija.

Crno-beli su u prvom ovosezonskom meču, u dvorani „Krešimir Ćosić“ trijumfovao sa 72:57 a pred današnji duel, trener Partizana Andrea Trinkijeri spušta loptu za zemlju.

„Zadar je ekipa koja je ove sezone dobila Cedevita Olimpiju, Crvenu zvezdu i Budućnost. Mislim da to dovoljno govori. Imamo šest kola do kraja ligaškog dela sezone i sada svaka utakmica za sve timove vredi duplo. Dobar pristup, koncentracija i dobra odbrana su nam potrebni da nastavimo naš put kojim smo krenuli“, istakao je Trinkijeri.

Ognjen Jaramaz je, takođe, svestan značaja utakmice.

„Pred nama je protivnik koji je ove sezone pokazao da je i te kako u stanju da ugrozi najjače ekipe u ligi. Sa druge strane, verujem da ćemo odigrati maksimalno koncentrisano, pokazati dobru igru i da ćemo uspeti da nastavimo sa dobrim rezultatima u regionalnom šampionatu“, rekao je Jaramaz.

Danijel Jusup, trener Zadra, smatra da je Partizan po prikazanim igrama u ovom trenutku najkvalitetnija ekipa u ABA ligi.

„Mi smo očito pali u formi, naročito nas je poraz od Igokee prilično uzdrmao. Idemo u Beograd bez Gilberta, idemo dati sve od sebe i idemo se boriti, a za što će to biti dovoljno videćemo. Više od te neugodne pozicije na tabeli me brine što smo pali u formi i povrede igrača koje su nas dosta izbacile iz ritma. Nemamo baš neku širinu rostera za ABA ligu, ali ništa, idemo iz treninga u trening“, izjavio je Mavra.

Milojević. Počinje serija za opstanak

Trener Mege Dejan Milojević je pred duel protiv Krke izjavio da sada na red dolaze protivnici sa kojima Mega može po kvalitetu da se nosi:

„Igramo prvi u nizu mečeva koji će odlučivati o našem opstanku u ABA ligi. Krka je izuzetno iskusan i nezgodan protivnik koji je i ove sezone uspeo da pobedi neke od najjačih ekipa u ligi. Naša prethodna dva meča, protiv Budućnosti i Crvene zvezde, nisu bili oni u kojima smo mogli da očekujemo da se „vadimo“. Dobra energija i agresivna odbrana moraju da postoje tokom celog toka utakmice. Potrebno je da Krku uvedemo u ritam koji nama odgovara i da ne dozvolimo velike padove, pogotovo u trenucima kada se utakmica lomi. Iako trenutno zavisimo i od rezultata sa drugih mečeva, na nama je da damo sve od sebe da do kraja zabeležimo što više pobeda kako bismo obezbedili opstanak „, rekao je Milojević.

Raspored i tabela

17. kolo

Cibona – Budućnost 18.00

Partizan – Zadar 20.00

Nedelja

Mega – Krka 17.00

Cedevita Olimpija – Primorska 19.00

Mornar – FMP 20.00

Ponedeljak

Igokea – Crvena zvezda 17.00

1. Partizan 13-3

2. Budućnost 12-4

3, Crvena zvezda 10-6

4. Cedevita Olimpija 10-6

5. FMP 9-7

6. Mornar 9-7

7. Primorska 9-7

8. Igokea 6-10

9. Krka 6-10

10. Cibona 5-11

11. Zadar 4-12

12. Mega 3-13

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari