Novo poglavlje agonije 1Foto: STARSPORT

Jedna pametnija odbrana i samo malo bolja rešenja u napadu, uz iole razumniji sudijski kriterijum, mogli su crveno-belima da olakšaju nastojanja da napokon prekinu negativnu seriju rezultata, pogotovo u Evroligi.

U poslednjem napadu Olimpijakosa sudije su previdele očit prekršaj Spanulisa, nastalu konfuziju iskoristio je preiskusni Printezis i košem uz faul faktički je matirao košarkaše Crvene zvezde (79:81).

Rezultatska agonija tako je dobila novo poglavlje, bio je to Zvezdin peti poraz na poslednjih šest utakmica, a  u Evroligi, čak sedmi u prethodnih devet mečeva.

Olimpijakos je posle trijumfa u Barseloni, dva dana kasnije delovao umorno nastojeći da u sporom ritmu dođe do željenog rezultata.

Zvezda je prihvatila nametnuti tempo, bez povređenog Hola i „otpisanog“ Ročestija crveno-beli su dodatno ogolili sve organizacione nedostatke.

Volden je i protiv Olimpijakosa pokazao da nije plejmejker (samo dve asistencije) i da mu organizacija igre, naročito u „piku“ ne predstavlja komfornu zonu.

Zvezda je prečesto preko Lojda improvizovala, Amerikanac je povremeno i uspevao da napravi razliku u izolacijama, ali je zbog preteranih driblinga samo dodatno usporio i ovako negledljivu igru crveno-belih.

Obradović je samo na trenutak pružio priliku mladom Uskokoviću, koji se solidno snašao u napadu, ali je zbog tri loše reakcije u odbrani na Spanulisu zamenjen i više nije ulazio u igru.

– Problem je nastao posle trećeg faula Voldena. Činjenica da je Lojd organizovao igru, što mu nije prirodna pozicija, smetala je da nađemo dobre pozicije u napadu. Imali su dobar šut za tri poena, to nas je omelo. Larencakis nas je iznenadio, kao džoker, zajedno se Herisonom – zanimljivu je izjavu dao trener Obradović, iako je bivši student Kentakija još u Galatasaraju pokazao izuzetne šuterske mogućnosti.

Zvezda je Olimpijakos u prvih osam minuta svela na sedam poena, naterala je rivala na čak 20 izgubljenih lopti i u Dobriću dobila igrača koji je definitivno u stanju da na visokom nivou odigra odbranu.

Ahilova peta Zvezdine defanzive i ovoga puta je bila na centralnom „piku“.

Kostas Slukas (7as) je nepogrešivo kažnjavao loš tajming prilikom iskakanja centara i njihove visoke izlaske.

Tim trenera Obradovića ponovo je zapao i u psihološki problem, nijedan napad crveno-beli nisu realizovali kad god su u poslednjih pet minuta bili u prilici da preokrenu rezultat.

Na promašen šut obavezno bi se nadovezale i greške u koracima, neprecizna dodavanja….

Kada se na to nadoveže i realizacija za dva poena u vidu skromnih 44,8 odsto novi evroligaški poraz naprosto je logičan.

Kupoholičari

Odlazak Tejlora Ročestija neće nagnati trenera Obradovića da se okrene domaćim rešenjima i neku konkretniju šansu ukaže Aleksi Uskokoviću, možda i njegovom imenjaku Radanovu.

„Mi smo na marketu, tražimo najbolje moguće opcije. Vidljivo je da nam fali malo organizacije, čvrstine, razmišljamo o svemu, videćemo koje su mogućnosti“, poručio je trener Zvezde, iako je finansijska situacija takva da su plate sve neredovnije, pogotovo domaćim igračima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari