Obe pobede su imperativ 1Foto: OSS

Posle poraza na startu Svetskog prvenstva protiv SAD (2:3) za koji su, kako tvrdi selektor Nikola Grbić, sami krivi, naši odbojkaši su u drugom kolu ostvarili očekivanu pobedu proti Kameruna.

Međutim, ni ovaj meč nije mogao da prođe bez (nepotrebnih) uzbuđenja. Naši odbojkaši su morali da osvoje trideset poena da bi dobili prvi set. Selektor naše reprezentacije Nikola Grbić ističe da je kod protivnika protiv kojih se očekuje pobeda uvek problem ono kako Srbija odigra, i da od njih sve zavisi.

– U prvom setu smo dobro počeli, ali smo počeli da pravimo greške, vratili smo ih u igru i rizikovali da tu deonicu izgubimo. Posle toga smo te neke stvari doveli na svoje mesto, smanjili broj grešaka. Naravno, oni su nam pomogli u tome jer su pali u igri, ali ja više volim da mi odradimo s naše strane sve što treba, a šta će oni da urade to je na njima. Uvek je problem kod ovakvih protivnika naša strana mreže. To sam i rekao momcima pred utakmicu – ako mi igramo dobro i na našem nivou, mi smo jači protivnik i mi ćemo njih da pobedimo, samo zavisi od toga kakav će nivo naše igre da bude – objasnio je posle meča.

Najefikasniji pojedinac meča sa 19 poena Dražen Luburić kaže da nije bilo lako kao što svi misle.

– To se dešava kada favorit igra protiv Kameruna, potkrade se nervoza jer svi očekuju da pobedite. To nije lako kako izgleda, ali na kraju smo ušli u naš ritam i standardnu igru – tvrdi Luburić.

Naši odbojkaši naredni meč igraju u subotu u 17.00 protiv Tunisa, a u nedelju (20.30) rival im je Australija i pobede u ovim mečevima su, praktično imperativ, kako bi se obezbedio plasman među četiri najbolje ekipe u grupi koje će nastaviti takmičenje. Tunis je najslabija ekipa u grupi i ne bi trebalo da bude većih problema, međutim sa Australijom „orlove“ očekuje zahtevan meč – „kenguri“ su bili na korak do velikog iznenađenja u duelu sa SAD izgubili su tek posle velike borbe u pet setova (25:23, 25:20, 22:25, 23:25, 15:10).

U najavi za šampionat i igrači i selektor Grbić su tvrdili da su spremni i za najveće domete – ako jesu onda će pobediti Australiju, ako ne uspeju u tome, onda je i medalja mnogo, mnogo daleko.

Rezultati i tabela

  1. kolo: Srbija – SAD 2:3, Kamerun – Tunis 3:0, Rusija – Australija 3:0
  2. kolo: Srbija – Kamerun 3:0, SAD – Australija 3:2, Rusija – Tunis (sinoć)
  3. USA 2 2              0              6:4          4
  4. Srbija 2 1              1              5:3          4
  5. Rusija 1 1              0              3:0          3
  6. Kamerun 2 1              1              3:3          3
  7. Australija 2 0              2              2:6          1
  8. Tunis 1 0 1              0:3          0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari