Obradović: Ako nemate znanje, nemate ni autoritet 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Trener Košarkaškog kluba Partizan Željko Obradović govoreći na panelu koji je organizovala „Fondacija Novak Đoković“ otkrio je na koji način pristupa timu u kojem ima puno mladih igrača. Tema tribine, koja je održana u Teniskom centru „Novak“, a uživo emitovana i preko Jutjuba, bila je „Pomoć roditeljima čija su deca sportisti“.

„Ako imam mlade igrače obavezno tražim da se urade njihovi psihološki profili. To smo uradili i u Partizanu. Jer, to je nešto što objašnjava svakog od njih pojedinačno. Tu se polazi od toga zbog čega se neko bavi sportom, kako reaguje na kritiku, bol, provokaciju… Sve to stoji u tom profilu. Moram da znam šta od koga mogu da očekujem“, rekao je Obradović, a zatim objasnio kako se odnosi prema igračima:

„Morate da budete korektni prema svima, da im omogućite isti tretman i onda da to očekujete i sa njihove strane“.

Obradović je otkrio i kako se stiče autoritet kod igrača.

„Probao sam to da shvatim kada sam pre 30 godina seo na klupu Partizana. Rekao sam igračima i tada, a i sada, da su oni uvek igrači Partizana, bilo da su na terenu ili van njega. Privatni život ne postoji i uvek moraju da se ponašaju u skladu sa tim da su oni košarkaši Partizana. Autoritet je nešto drugo. Kada sam počeo da se bavim ovim poslom bukvalno nisam spavao. Za mene je znanje jedini autoritet. Ako nemate znanje, nemate ni autoritet. Igrači su svesni koliko trener zna, koliko može da ih nauči, kako reaguje u određenim situacijama“, rekao je Željko Obradović.

Na panelu su, osim trenera Partizana, učestvovali i najbolji teniser sveta Novak Đoković i sportska direktorka Olimpijskog komiteta Srbije Sonja Savić.

 

 

Panel direktno na Dnevniku RTS

Novak Đoković se tokom panela direktno uključio u Dnevnik RTS i zahvalio Željku Obradoviću i Sonji Savić na učešću.

„Zahvalio bih se i Sonji i Željku što su prisustvovali. Prijatno sam se iznenadio kad su prihvatili da dođu da podrže ovaj program. Ovo je veoma bitna tema za svaki sport i sportistu. Željko Obradović je institucija u svakom smislu te reči, izvanredan čovek, veliki poznavalac sporta i života i štošta može da se nauči od njega“ izjavio je Đoković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari