Obradović: Izgubili smo utakmicu u trećoj četvrtini, treba da učimo od Reala 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je njegova ekipa večerašnju utakmicu protiv Real Madrida izgubila u trećoj četvrtini i dodao da njegova ekipa treba da uči od španskog tima.

„Čestitam Realu, oni su i dalje lideri Evrolige. Overili su prvo mesto, igraju sjajnu košarku. Uvek je teško kada izgubite u trećoj četvrtini. Pali smo, posle prvog poluvremena“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare posle utakmice.

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od Real Madrida sa 76:88, u utakmici 30. kola Evrolige.

Meč je praktično rešen u poslednja dva minuta treće četvrtine koju je Real završio serijom 16:0.

„Da li smo igrali u grču ili nismo, to je pitanje. Može i tako da se kaže. U prvom poluvremenu smo imali dosta prilika i da povedemo i da igramo bolje, nismo to ostavarili. Velike prilike smo propustili da povedemo i da stabilizujemo igru. Bili smo u utakmici do poslednja dva minuta u trećoj četvrtini, tu napravili ogromnu razliku“, dodao je on.

Obradović je istakao da je utakmicu definitivno obeležio Mario Hezonja.

„Ostavili smo mu prostor da šutira. U pripremi smo rekli da je on šuter i da ne smeju nikako spuštene ruke pored njega, ali on je igrač koji ima šut i sa sedam osam metara i to je tako“, rekao je Obradović.

Real je ovom pobedom obezbedio prvo mesto na kraju regularnog dela sezone.

„Real je ekipa koja dominira u Evroligi ove sezone, ubedljivo su prvi. Ne mislim da je ovaj poraz nešto što je previše bolno za nas. Izgubili smo neke druge utakmice koje je trebalo da dobijemo, zahvaljujući našim greškama. Ne mogu da kažem da je ovo normalno, a ostaje žal što se možda nismo više borili“, rekao je Obradović.

„Real ima kvalitet, falilo im je tri igrača, a to se nije videlo. Oni su fantastičan tim, pokriveno sve, vođeni izvanredno sa klupe… Oni su tim koji je gladan i dalje, bez obzira što su prvaci Evrope i što su sad prvi. Učiš od najboljih, mi treba da učimo od njih. Neću da kažem da nismo imali želju, ali imali su imali veću“, dodao je on.

Pred Partizanom je sada u preostala tri kola borba za mesto koje vodi u plej-in. Crno-bele očekujue utakmica protiv Olimpijakosa naredne nedelje kod kuće, potom gostovanje Albi i u poslednjem kolu meč sa Valensijom u Beogradu.

„Probaćemo sve da uradimo da završimo sezonu na najbolji način“, rekao je Obradović.

Upitan da li se zna kada će se Zek Ledej pridružiti ekipi, Obradović je odgovorio da ne zna.

„Ne znam, imao je porodičnu tragediju. Nisam hteo nijednog trenutka da ga pitam. Koliko znam otac mu je bio vojno lice, treba da bude sahranjen po tim pravilima“, naveo je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari