Obradović: Klupa mora da pomogne 1foto: Marko Đoković/Starsport

Partizan je trijumfovao u Zagrebu protiv Cibone i tako posle 4. kola ostao jedini neporaženi tim u ABA ligi, međutim, način igre i doprinos svih igrača u rotaciji nisu bili u meri očekivanoj od strane trenera Željka Obradovića.

„Kao što znate imali smo dva tima koja su do ovog trenutka bila neporažena. Imali smo jedno veoma lepo iskustvo da igramo sa Cibonom na turniru u Opatiji. Probali smo da analiziramo tu utakmicu, ali i sve ostale koje je Cibona do ovog trenutka igrala. Znali smo da je to tim koji od prvog do poslednjeg minuta igra na najvišem mogućem nivou i da igra agresivnu košarku. Tako su igrali i danas bez obzira na to što smo mi u pojedinim trenucima imali vođstvo od 12 do 14 razlike. Nisu se predavali, uspevali su da se vraćaju u meč i ja im zaista čestitam na tome i na svemu što su do sada uradili u dosadašnjem toku prvenstva. Mlada ekipa sa trenerom koji radi odličan posao“, pohvalno se Obradović izrazio o načinu rada trenera Jovanovića.

Trener Partizana je istakao da crno-beli moraju da teže ka tome da konstantno donose pametne odluke.

„Što se nas tiče imamo trenutke kada igramo zaista veoma dobro i veoma pametno, ali tako imamo i trenutke kada donosimo veoma loše odluke. Svaki put kada se tako nešto desi to je naravno zasluga i protivničke ekipe i njihove agresivnosti, ali ono na čemu ćemo morati da insistiramo je upravo to. Da donosimo prave odluke, ali košarka je takva igra da nekada pogađaš, a nekada mašiš. Treba lopta da bude u rukama kod onih od kojih očekujemo da u tom trenutku budu najvažniji na terenu“, istakao je Obradović.

Obradović dodaje i da igrači sa klupe moraju da daju veći doprinos, ali i da se nada da će ekipa iz meča u meč izgledati sve bolje.

„Pobeda koja pre svega daje samopouzdanje zbog toga što naredne sedmice počinje Evrokup. Igramo prvu utakmicu u Nemačkoj i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje i da će igrači koji u ovom trenutku nemaju neku veliku minutažu shvatiti da moraju da pomognu timu, jer počinje ono što je veoma bitno, a to su dve utakmice u toku sedmice, tako da svaki igrač mora da zna da će biti veoma bitan i važan za ekipu.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari