Obradović: Najvažnije je da vodimo u seriji 1foto Peđa Milosavljević / STARSPORT

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je večeras da su u prvom finalnom meču ABA lige viđena dva različita poluvremena, kao i da je najvažnije da je njegov tim poveo sa 1:0.

„U prvom smo igrali izvanredno, pre svega zahvaljujući fantastičnim procentima za dva i za tri poena. Kontrolisali smo utakmicu, imali veliku razliku. Bilo je za očekivati da Crvena zvezda reaguje, reagovali su, to je tim koji ima karakter i kvalitet i vratili su se u utakmicu i prišli nam, ali smo mi znali da privedemo meč kraju i povedemo sa 1:0. Jedino što je važno je upravo to i okrećemo se sledećoj utakmici koja je za 48 sati“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Košarkaši Partizana poveli su sa 1:0 u finalnoj seriji ABA lige, pošto su večeras u Beogradskoj areni pobedili Crvenu zvezdu sa 88:80. Partizan je domaćin i druge utakmice, koja se igra u četvrtak.

Obradović je rekao da treba biti ponosan, pošto su večeras crno-beli prešli brojku od 500.000 navijača, koji su tokom sezone bodrili klub.

„Mislim da je to prvi put u istoriji da jedan klub u Evropi ima toliko navijača, koji su privrženi i odani“, dodao je on.

Trener Partizana dodao je da u ovom trenutku ne može da govori da li će sledeći meč igrati Aleksa Avramović, koji se vratio treninzima posle povrede.

„On ima ogromnu želju, dobio je dozvolu u petak, a prvi trening je odradio u nedelju… Videćemo, nadam se da ćemo kroz plej-of i njega koristiti“, rekao je Obradović i istakao njegovu agresivnost u odbrani.

Pohvalio je Obradović Alena Smailagića, koji je u prvom poluvremenu igrao na poziciji pet, a zatim u drugom delu na četvorci.

„Odigrao je veoma dobro i u prvom, ali pogotovo u drugom kada je igrao na poziciji četiri… Smailagića ćemo sigurno koristiti na obe pozicije“, dodao je on.

Prokomentarisao je Obradović igru Danila Anđušića, koji je u prvom poluvremenu promašio dva otvorena šuta, uz jedan „brzoplet“ pokušaj sa distance.

„Nije problem da se promaši, svaki igrač kad promaši u dobrom balansu onda to nije nikakav problem. Sigurno će i u nastavku serije biti veoma bitan za nas“, zaključio je Obradović.

Druga utakmica Partizana i Zvezde igra se u četvrtak u 20.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari