Obradović objasnio Francuzima zašto je ljubio grb protivničke ekipe: U pitanju su emocije, nadam se da me razumete (VIDEO) 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener Monaka Saša Obradović u izjavi za klupski Tviter nalog francuskog kluba pokušao je da objasni zašto je pre početka utakmice 19. kola Evrolige između Crvene zvezde i ekipe koju vodi sa klupe poljubio grb crveno-belih na centru igrališta.

Naime, po ulasku na teren pre početka utakmice Obradovića su najpre dočekali zvižduci, a zatim su oni utišani aplauzom i skandiranjem većine navijača u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Bivši igrač i trener crveno-belih je tada napustio svoje mesto pored klupe Monaka, otišao do centra terena, kleknuo na parket i poljubio grb crveno-belih.

Ovaj Obradovićev gest očigledno je zbunio ljude u Monaku, klubu čiju ekipu je vodio na toj utakmici.

„Osećam odgovornost i želim da se oglasim o mom potezu protiv Crvene zvezde i šta sam uradio. Svi moraju da znaju da sam potpuno posvećen Monaku, srećan sam što sam ovde. Dok sam odrastao bio sam navijač Crvene zvezde, ostavio sam veliki trag u istoriji kluba. Kada sam otišao odatle odbacili su me iz porodice. Ni na ulici niko nije hteo da priča sa mnom. Nisam to očekivao. Hteli su da me unište i kao osobu i trenera. Bio sam veoma tužan zbog toga“, rekao je Obradović za Monakov Tviter nalog, a zatim dodao:

„Kada sam došao na utakmicu desilo se nešto spontano sa navijačima. Počeo sam da plačem i bilo je veoma emotivno. Morao sam nešto da uradim kako bih im se zahvalio. Svako bi ovo trebalo da razume. Ja sam sad ovde i profesionalac sam. Radiću svoj posao na najvišem nivou. Nadam se da će svi razumeti ovo“.

Obradovićev odlazak iz Zvezde pratile su kontraverze, jer su ga čelnici Zvezde optužili da je tražio da mu crveno-beli isplate novac koji mu, navodno, nije pripadao po ugovoru.

Košarkaši Crvene zvezde su u utakmici 19. kola Evrolige pobedili Monako rezultatom 92:68.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari