Obradović pohvalio igrače i navijače posle pobede nad Hamburgom 1Foto (BETAPHOTO/Marko Metlas/DS)

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je njegova ekipa odigrala dobar meč protiv Hamburga i posebno je zahvalio navijačima na podršci „u teškim vremenima“.

„Odigrali smo veoma dobru utakmicu, kontrolisali smo je i moram da čestitam igračima na dobroj partiji“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare posle utakmice.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Hamburga sa ubedljivih 102:77, u utakmici desetog kola Grupe A Evrokupa.

Crno-beli su sjajno počeli utakmicu, pa su već posle prve četvrtine imali 20 poena prednosti.

Upitan šta trener može više da poželi, Obradović je istakao da utakmica traje 40 minuta, da treba da se igra ozbiljno i da uvek mora da postoji želja da se igra od prve do poslednje sekunde.

„Svako mora da koristi svoje vreme na parketu. Mogu da budem zadovoljan kad se pogleda minutaža, niko nije igrao više od 23 minuta. Imamo utakmicu protiv Mege (u ABA ligi) za manje od 48 sati, tako da je važan i taj segment, da smo vodili računa o zamoru igrača“, rekao je Obradović.

„Ovi koji su počeli utakmicu su igrali izvanredno, ostali su takođe dali maksimum… Neke stvari koje pričamo između nas će biti između nas. Uvek, u svakoj utakmici, ima i dobrih i loših stvari tako da ćemo o svemu tome razgovarati“, dodao je on.

Utakmicu u dvorani „Aleksandar Nikolić“ je pratilo oko 5.000 navijača i Obradović im je zahvalio na „fantastičnoj atmosferi“.

„U ovim veoma teškim vremenima, sa ovolikim brojem zaraženih, da dođu i da pomognu timu to je zaista fascinantno… Voleo bih da je ovo normalno vreme pa da ih pozovem da dođu u četvrtak, ali ne mogu to da radim zato što želim svima dobro zdravlje pre svega. Ko god je zdrav i može, neka dođe, dobrodošao je“, rekao je Obradović.

„Još jednom, fenomenalno navijanje, hvala im mnogo. U ovakvoj atmosferi normalno da kod igrača postoji dodatni motiv“, dodao je trener crno-belih.

Obradović je naveo i da će tim koji je večeras igrao nastupiti i protiv Mege u četvrtak.

„Rade (Zagorac) tek treba da ide na kontrolu, mislim baš u četvrtak. On sigurno neće biti u timu. Testiraćemo ponovo (Dušana) Miletića, videćemo u kakvoj je on situaciji. Večeras nije igrao (Nemanja) Dangubić zato što je imao jedan i po trening, kad uđe u ritam dobiće priliku“, rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari