Obradović: Ponosan sam, vera u pobedu uvek da rezultat 1Foto: Starsport

Partizanov trener Željko Obradović je pohvalio i igrače i navijače posle pobede u triler utakmici u Štark areni.

Crno-beli su savladali Panatinaikos sa 92:87 na produžetak u 11. kolu Evrolige.

„Imali smo deset poena minusa sredinom poslednje deonice, ali smo na krilima navijača, podigli nivo energije na izuzetno visok nivo, stigli smo do produžetka, a zatim smo stigli do zlata vredne pobede. Neverovatna utakmica, ponosan sam na moje igrače koji su verovali, borili se do kraja i zasluženo su nagrađeni izuzetno značajnim trijumfom“, naglasio je Željko Obradović, pa nastavio:

„Borba i rad uvek donose rezultate i uvek se uložena vera i energija nagrađuju. Odigrali smo još jednu triler utakmicu, momci su verovali, navijači su verovali, iako situacija nije bila ni malo dobra u samoj završnici. Sada imamo 5-6, prošle sezone smo imali 4-9. Nastavljamo da radimo i da se borimo. Vratio se Kevin, vratio se i Aleksa. Stojim iz mojih igrača, imaju moju podršku, a od njih jedino očekujem da se bore i da veruju kao što je to bilo u meču koji je ostao iza nas. Još jednom veliko hvala navijačima, jer se energija koju su slali sa tribina, pretvorila u sinergiju na parketu i dragocenu pobedu. Idemo dalje“.

Željko Obradović je nastavio sa izlaganjem:

„Frenk Kaminski i Mateuš Ponjitka su igrači za Evroligu. Maksimalno stojim iz njih. Mi ne možemo da dovedemo 12 Džordana u ekipi. Kaminski i Ponjitka imaju kvalitete i mane, ali su definitvno igrači za Evroligu. Kaminski nije igrao zbog jakog udarca koji je dobio tokom meča“.

„Odigrali smo perfektnu utakmicu do same završnici. Umesto da mirno privedemo meč kraju, napravili smo mnogo grešaka, a Partizan je u sjajnoj atmsferi uspeo da to kazni. Imali smo meč u rukama, ali nismo znali da pobedimo“, naglasio je Ergin Ataman, trener gostiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari