Obradović o krahu Srbije i Grčke: Nije korektno upirati prstom u Jokića i Janisa 1Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Košarkaški klub Partizan Mozzart Bet učestvovao na završnom turniru VTB Superkupa, a trener „crno-belih“ Željko Obradović bio je gost zvaničnog kanala VTB lige u Moskvi gde je pričao na brojne košarkaške teme.

Zanimljivo je da nijedna ekipa sa velikom NBA zvezdom nije stigla do zlata na pomenutom prvenstvu.

“Govorimo o trojici igrača koji dominiraju NBA ligom, oni su sjajni igrači i bilo je lepo gledati ih na parketu. Bila mi je izuzetna čast da gledam utakmicu između Srbije i Grčke u Beogradskoj areni, gde su Jokić i Janis bili na suprotnim stranama. Ali, Jokić i Janis ne mogu da igraju sami. Košarka je timski sport. Nije korektno upirati prstom na njih dvojicu i reći da njihove reprezentacije nisu napravile rezultat. Zlato je uzela ekipa koja je igrala najbolju košarku i zaslužila da bude šampion. Tim je u srcu svega“.

Da li vas je iznenadila titula Španije?

“Evrobasket je takav da se prvo igrala grupna faza, a onda ušlo u format eliminacija, gde jedan poraz rešava sve. Španija je igrala dobro u grupi, onda je podigla nivo protiv Litvanije, dobila u produžetku i otišla dalje. Očigledno je da imaju nešto. Pre svega dobrog selektora, onda i bazu mladih igrača, spremnih da se bore za ekipu. Zaslužili su da budu šampioni jer su igrali dobro“, preneo je Mozzartsport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari