Obradović želi bivšeg košarkaša Crvene zvezde 1Foto: Starsport

Monako je u debitantskoj evroligaškoj sezoni stigao do plej-ofa, tačnije na jedan meč od plasmana na Fajnal-for u Beogradu (Olimpijakos bio bolji u seriji 3-2). Odlični rezultati, kao i garantovano učešće u Evroligi naredne sezon, omogući će klubu veći manevar na tržištu igrača, u meri da je Saša Obradović već naciljao Džordana Lojda.

Bivši košarkaš Crvene zvezde, ove sezone uspešno nastupa za ruski Zenit. Uprkos sankcijama i izbacivanju ekipe iz Evrolige, odlučio je da ostane u Sankt Peterburgu, međutim naredne seozne sigurno će promeniti sredinu.

Jednostavno, Zenit će, izvesno, ostati bez učešća u Evroligi, samim tim moraće radikalno da smanji davanja i podmladi ekipu.

Francuski BeBasket uverava da je Monako spreman da iskoristi situaciju i Lojdu ponudi milionski ugovor.

Saša Obradović, trener Monaka, dobio je potvrdu vlasnika kluba, da će budžet za narednu seoznu biti znanto veći u odnosu na ovosezonski – aproksimativno 18 miliona evra.

S tim u vezi, klub će moći da zadovolji finansijska potraživanja Lojda koji je u Zvezdi zarađivao nekih 450 hiljada evra godišenje.

Lojd će na leto postati slobodan u izboru nove sredine pošto mu se završava ugovor sa Zenitom iz Sankt Peterburga.

Lojd se u evropskoj klupskoj košarci pojavio prvo u dresu Valensije. Dve godine je, potom, nastupao za Crvenu zvezdu, sa kojom je osovjio nisku trofeja. Dobre partije naplatio je unosnim ugovorom u Zenitu.

Obradović je i angažovao Lojda u Zvezdi, ali nisu dugo sarađivali zbog loših partija i slabih rezultata. Njega je nasledio Dejan Radonjić koji je uspeo da sa ekipom dođe do triple-krune.

Lojd je u Zenitu na 23 utakmica Evrolige beležio 13,2 poena na 34,7 odsto za tri i 42,2 odsto iz igre, uz po četiri skoka i asistencije, jednu ukradenu loptu i četiri iznuđena faula uz 27 minuta na terenu i prosečni indeks korisnosti 14,4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari