Poraz odbojkaša Srbije od SAD u Ligi nacija 1foto EPA-EFE/Jan Dzban POLAND OUT

Selekcija SAD slavila je pobedu protiv Srbije, u prvom meču drugog vikenda Lige nacija u odbojci – 3:1 (22:25, 25:19, 25:19, 25:21).

Sjajno su izabranici Igora Kolakovića počeli meč protiv favorizovanih Amerikanaca, konstantno su držali razliku u prvom setu, odolevali i u nekoliko navrata kad je rival zapretio, pa su uspeli da povedu – 25:22.

Ipak, u nastavku meča Amerikanci su bili bolji rival. Naredna dva perioda su dobili prilično lako, u drugom Srbija se držala do 7:7, u trećem samo do 6:6. U oba navrata SAD je prilično lako privela setove kraju, oba puta rezultat je glasio 25:19.

Šansu da učini nešto više Srbija je propustila u četvrtom delu igre. Vodili su odbojkaši Srbije sa 14:13, ali su nešto kasnije dozvolili da im padne as Rasela, potom je Kujundžić izblokiran, usledio je preokret (18:14). Za povratak u meč Srbija nije imala snage.

Najbolji u reprezentaciji Srbije bio je Dražen Luburić sa 14 poena, a pratili su ga Petar Krsmanović sa osam i Marko Ivović sa sedam poena.

SAD su do pobede predvodili Tori Defalko sa 15, Metju Anderson sa 11 i Aron Rasel sa 10 poena.

Srbija je na devetom mestu sa skorom od dve pobede i tri poraza, a SAD su na drugoj poziciji sa četiri pobede i jednim porazom.

U narednom kolu, Srbija će 22. juna igrati protiv Nemačke, dok će se SAD sastati sa Kinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari