Odbojka: Srbija bez polufinala 1Foto: www.oks.org.rs (arhivska fotografija)

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale završnog turnira Svetske lige, pošto je u drugom kolu takmičenja po grupama izgubila od Francuske sa 3:2 (25:21, 25:20, 17:25, 18:25, 15:11).

Naši odbojkaši su branili titulu u Svetskoj ligi, ali su takmičenje završili pre završnice sa dva poraza, jer su prethodno izgubili i od Sjedinjenih Američkih Država sa 3:1.

U duelu protiv Francuske izabranicima Nikole Grbića je za prolazak u polufinale bila neophodna pobeda od 3:0 ili 3:1, ali su odigrali loše i dosta lako su izgubili prva dva seta.

Francuska je tada osigurala polufinale pa je naredna dva seta odigrala bez previše motiva, što je našem timu donelo izjednačenje.

U petom setu selektor „trikolora“ vratio je na teren najbolju postavu, jer im je pobeda donosila prvo mesto u grupi, i Srbija je ponovo delovala potpuno nemoćno.

Tako su naši odbojkaši učešće u Svetskoj ligi završili neuspešno, pri čemu porazi od Amerikanaca i Francuza sami po sebi nisu razočaravajući, ali prikazana igra jeste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari