Odbojkaši spremni za prvi meč finala Lige nacija protiv Brazila 1Foto: Fonet

Odbojkaši Srbije tvrde da mogu da pobede Brazil i Francusku u Grupi A završnog turnira Lige nacija u Lilu, iako su u regularnom delu takmičenja izgubili i od „karioka“ i od „trikolora“.

Prvi meč igraju u četvrtak (20.45) protiv Brazila na stadionu „Pjer Moroa“.

Bloker Aleksandar Okolić ne krije da je Srbija loše odigrala kvalifikacije za „fajnal siks“, ali da sada više nema pravo na grešku.

– Došli smo ovde po zlato. Hoćemo da ponovimo ono što smo uradili 2016. godine. Bilo je neprijatnih trenutaka i razgovora kada se dovodilo u pitanje da li ćemo uopšte proći na završni turnir, ali uspeli smo i siguran sam da ćemo opravdati plasman – naglasio je Okolić.

Srbiji je za prolaz u polufinale dovoljna jedna pobeda u grupi, a drugi bloker u „orlovima“ Petar Krsmanović smatra da meč protiv „karioka“ može biti presudan.

– Veoma je bitno da pobedimo u prvoj utakmici Brazil. Posle možemo da probamo da trijumfujemo i protiv domaćina Francuske, ali je pobeda u prvom meču prioritet – naveo je Krsmanović.

Tehničar Ivan Kostić tvrdi da Srbija treba da „vrati dug“ Brazilcima i Francuzima.

– Dobro znamo protivnike, naročito što smo od obe ekipe izgubili u regularnom delu lige. Sada smo spremni da im vratimo i pokažemo koliko možemo – zaključio je Kostić.

Grupa A

Francuska – Brazil (sreda, 20.45)

Srbija – Brazil (četvrtak, 20.45)

Francuska – Srbija (petak, 20:45)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari