Odbojkaši Srbije savladali Kubu i ostali u borbi za plasman na finalni turnir Lige nacija 1Foto: FIVB

Odbojkaši Srbije savladali su Kubu rezultatom 3:2, po setovima 19:25, 25:23, 25:21, 22:25, 15:11 i ostali u borbi za plasman na finalni turnir Lige nacija, prenosi Sport Klub.

Petim trijumfom, Srbija se vratila na deveto mesto, a meč protiv Francuske, koji je na programu u petak od 22,30 po našem vremenu, verovatno će biti i odlučujući u trci za Gdanjsk.

Susret sa popularnim „Piratima sa Kariba“ bio je još jedan od onih, koje je naša selekcija „morala“ da dobije, pa je iz tog razloga prvi set doneo puno muka pulenima Igora Kolakovića, što su snažni Kubanci znali da iskoriste.

Uspela je Srbija da se vrati u meč u drugom setu, iako je početak ponovo bio težak. Vodili su Kubanci 11:10, kad je Igor Kolaković uzeo tajm-aut, a onda su servisi Dražena Luburića pokrenuli Orlove. Sa dva direktna asa našeh korektora i još nekoliko sjajnih početnih udaraca, Srbija se odlepila na plus četiri (15:11), što je sačuvala do same završnice i rezultata 24:19. Da će ovo biti stresan meč, pokazala je i završnica ovog perioda, jer su odbojkaši Srbije, tek posle bloka Ivovića, realizovali petu set loptu za 25:23.

U drugom periodu, viđena je najkonstatnija igra naše selekcije. Kujundžić je držao visok nivo igre, Kubanci su pomogli greškama, pa je prednost prešla na stranu Srbije – 25:21 (2:1).

Prava je šteta što naša reprezentacija u ovom meču nije osvojila sva tri boda. Naime, vodili su Orlovi 9:3 i onda stali. Raspucao se Erera, a servisi drugog dizača Tondikea, stvorili su puno problema našoj reprezentaciji. U završnici nije bilo preciznosti, nedostajao je neki brejk poen, pa su Kubanci izborili peti set – 22:25 (2:2).

Sjajna energija i velika želja povela je Kolakovićeve izabranike do početnog vođstva u taj-brejku od čak 9:4, ali je ponovo Kuba zapretila, prišla na samo poen zaostatka (12:11), da bi greška Erere sa servisa i blok Luburića na Mergarehu ipak doneli tri vezane meč lopte. Još jedan loš potez, inače sjajnog Erere, smeč u aut, doneo je ogromnu radost Srbiji i veoma vrednu pobedu u Anahajmu.

U našoj selekciji Dražen Luburić je osvojio 18, Miran Kujundžić 16, a Aleksandar Nedeljković 12 poena. Kod Kubanaca blistao je Erera sa 30, dok je Lopez dodao 14 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari