Odbojkaši Srbije spasili dve meč lopte pa matirali Holandiju 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Veliki preokret napravili su odbojkaši Srbije protiv Holandije. Uspeli su i da spasu dve meč lopte da bi na kraju trijumfovali sa 3:2 u setovima (22:25, 25:21, 21:25, 35:33, 15:9).

Naši odbojkaši izdigli su se posle ubedljivog poraza od Italije. Iako su Holanđani igrali pred sovjom publikom u Roterdamu, puleni Igora Kolakovića ostvarili su bitnu pobedu tokom druge nedelje u Ligi nacija.

Abdel Aziz, sjajni korektor Holandije, pravio je Srbiji najviše problema svo vreme dok je bio u igri. On je bio najzaslužniji za uvodno vođstvo u setovima domaće reprezentacije. Imao je čak deset poena u uvodnom setu, od kojih je četiri vezao težine krucijalnog preokreta od 12:11 za našu reprezentaciju do 12:16.

Njegovim asom Holandija je i definitivno povela u setovima.

Šanse naše reprezentacije značajno su se uvećale kada se Aziz požalio na povredu butnog mišića zbog koje u poslednja dva seta nije mogao da pomogne saigračima.

Krucijalnim se ispostavio četvrti set u kome je Srbija spašavala dve meč lopte domaćina. Igralo se do iznemoglosti, naša reprezentacija nikako nije uspevala da veže dva poena. Činilo se u par navrata da Holandija ima bolji momentum, međutim, u najvažnijim trenucima sjajan je bio korektor Luburić koji je i ostvario pobedonosni poen.

U petom setu, Srbija je stekla tri poena prednosti (12:9) nedugo zatim stekla je i pet poena viška što se ispostavilo kapitalnim. Iskoristili su srpski odbojkaši prvu priliku nakon as servisa Marka Ivovića.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Kujundžić sa 26, Luburić sa 20, Krsmanović sa 17, Ivović sa 13, trijumfu su doprineli i Ivović sa osam, Perić sa tri poena… Na drugoj strani, istakli su se Van Gardener sa 19, Tuinstra sa 17, dok je Abdel-Aziz Nimir stao na 14 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari