Odbojkaši Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva 1Odbojkaši Srbije Foto: CEV

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto je u Gdanjsku posle velike borbe rezultatom 3-2 (25:18, 22:25, 22:25, 25:23, 15:12) bila bolja od selekcije Turske.

Srbija tako nastavlja odbranu titule evropskog prvaka osvejene 2019. godine, piše Sport Klub.

Izabranici Slobodana Kovača u borbi za polufinale za rivala će imati Holandiju, koja je bila bolja od Portugalije, takođe u pet setova.

Meč protv Turske bio je neuporedivo teži nego što se očekivalo. Naša selekcija je bila veliki favorit, ali je posle lako dobijenog prvog seta i vođstva od 5:0 u drugom neočekivano došla na ivicu poraza.

Odbojkaši Turske su uspeli da preokrenu rezultat u drugom setu i da potom iskoriste veliki pad u igri našeg tima u trećem setu i da povedu sa 2:1.

Tek tada su branioci tutule zaigrali sa mnogo više koncentracije uspeli su da se izvuku iz veoma teške situacije i da ipak spreče senzaciju.

U ekipi aktuelnog evropskog šampiona najefikasniji je bio Uroš Kovačević sa 18 poena, Marko Ivović postigao je 15, Marko Podraščanin 11, a Dražen Luburić 10 poena.

U turskom timu Adis Lagumdžija bio je najefikasniji sa 20 poena, Jigit Gulmezoglu dodao je 16, a Emre Savaš 11 poena.

Ovo je 28. put da je Srbija na šampionatu Evrope – srpska selekcija je triput osvajala zlato, jednom srebro, a osam puta bronzu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari