Odbojkašicama Srbije dodeljeni diplomatski pasoši 1Foto: MSP

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je danas diplomatske pasoše srpskim odbojkašicama i stručnom timu reprezentacije, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Reprezentativke Srbije dobile su nove putne isprave posle brojnih, pre svega zlatnih, medalja na mnogim takmičenjima, dodaje se u saopštenju.

Dačić je istakao da je ovaj čin prilika da se država i na ovaj, više nego simboličan, način oduži sportistima koji godinama donose medalje Srbiji.

„Nije diplomatski pasoš preduslov da naši trofejni sportisti budu ambasadori naše zemlje, oni su već svojim rezultatima i ponašanjem to dokazali“, rekao je ministar spoljnih poslova.

Odbojkašice Srbije zahvalile su ministru Dačiću i izrazile nadu da će država i dalje podržavati sportiste.

„Ovo je jedan zaista lep gest države i polaskana sam što sam dobila diplomatski pasoš. Želim da izrazim veliku zahvalnost ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, a mi ćemo se potruditi da opravdamo ulogu ambasadora naše države i da budemo najbolje i najvrednije“, rekla je Maja Ognjenović, kapiten tima, u ime svih odbojkašica koje su dobile diplomatske pasoše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari