Odbrana spremna za Ruskinje 1Foto: RSS

Ženska rukometna reprezentacija Srbije otputovala je danas u Đer gde će od petka do nedelje igrati kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre protiv Rusije (petak), Mađarske (subota) i Kazahstana (nedelja).

Najiskusnija srpska reprezentativka Katarina Tomašević istakla je da je cilj osvajanje jednog od prva dva mesta koje vode u Tokio.

– Tri dana smo radili na pripremi za Rusiju i Mađarsku. Akcenat smo stavili na odbranu, u današnjem rukometu to je ključni faktor uspeha. Ako skockamo to što smo vežbali do kraja, biće kako treba. Jako nam je bitno to što se Cvija (Dragana Cvijić) vratila. Puno će nam značiti u odbrani gde pokriva sredinu, a tandem sa Pop Lazić je jako bitan i mnogo je važno da su obe u formi. S druge strane, u Đeru će nam mnogo nedostajati Andrea Lekić i Marija Obradović – rekla je čuvarka mreže reprezentacije Srbije.

Ona je navela i da raspored nije baš idealan za srpsku reprezentaciju, ali da to nije izgovor da se već u prvoj utakmici ne ostvari dobar rezultat.

– Na otvaranju nas čekaju olimpijske šampionke. Otvaranje je i samo po sebi najteža utakmica. U 24 sata igramo dva jako teška meča. To je otežavajuća okolnost za nas. Mađarice igraju sa Kazahstanom i čekaju nas odmorne. Šta da radimo, moramo da se izborimo sa takvim stvarima. Moramo da budemo spremne na sve. Uvek je ogroman motiv da se igra za reprezentaciju. Bez obzira kako igraš u klubu, totalno je drugačiji osećaj kada dođeš i nastupaš za svoju zemlju – zaključila je Tomaševićeva.

Raspored turnira

PETAK

Mađarska – Kazahstan        17.00

Rusija – Srbija         20.00

SUBOTA

Mađarska – Srbija 17.30

Rusija – Kazahstan                20.30

NEDELJA

Srbija – Kazahstan                17.30

Mađarska – Rusija                20.30

* dalje idu dve najbolje selekcije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari