Odbrojavanje do Tokija 1Foto:Starsport

Povreda zadnje lože desne noge u šestoj seriji skoka u dalj na mitingu u Berlinu, primorala je Ivanu Španović da početkom septembra odustane od borbe za novu medalju u karijeri, ali je prebolela neodlazak na Svetsko prvenstvo u Dohi, rešila zdravstveni problem i nastavila tamo gde je stala na putu ka Olimpijskim igrama sledećeg leta u Tokiju.

– Povreda je prošla, a pre svega sam se odmorila. Već treću nedelju treniram, nemam nikakav bol i vrlo sam optimistična i srećna što sam nazad na stazi. Pripreme za Tokio su počele, odbrojavali smo 365 dana do kvalifikacija u skoku u dalj, mi smo apsolutno i jedino na to fokusirani. U principu to bi trebalo možda da bude zenit moje karijere i svega onog što sam radila prethodnih 20 godina – rekla je Tanjugu trećeplasirana skakačica sa OI u Rio de Žaneiru 2016, s još dva učešća na najvećem sportskom planetarnom takmičenju (2008, 2012).

– Svako u timu zna svoj deo posla, svi imamo isti cilj apsolutno i uradićemo sve što treba da se ja na tom takmičenju pojavim maksimalno spremna. Motivacije nikad ne manjka, tako da se radujem – ne krije šampionka dva dvoranska EP, jednog SP pod krovom i jednog EP na otvorenom.

Formu za sledeće Igre tempiraće na nekoliko takmičenja sledeće sezone.

– Imaćemo dvoransko Svetsko prvenstvo u Kini, u martu, gde branim titulu, a posle toga još par mitinga Dijamantske lige – poručila je najtrofejnija srpska atletičarka svih vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari